De Tarissing tweemaal 2e op Fries kampioenschap Schooldammen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

De Tarissing tweemaal 2e op Fries kampioenschap Schooldammen

zondag 19 januari 2020

Op woensdagmiddag 15 januari 2020 waren de Fries Kampioenschappen schooldammen in MFC de Wier te Ureterp. Basisschool de Tarissing uit Rinsumageast wist hier twee 2e prijzen in de wacht te slepen. Dit met dammers die getraind zijn op de plaatselijke damclub Rinsumageast.

In de categorie groep 7/8 lukte dit met het team bestaande uit Maik de Groot, Anne Tolsma, Mariska Weening en Nanja Elgersma. Ze wisten 7 punten uit 5 ronden te halen. De nummers 3 en 4 hadden ook 7 punten, maar De Tarissing had een beterbordsaldo. Kampioen werd ‘De Finne’ uit Aldeboarn. In de categorie groep 5/6 deed De Tarissing mee met maar liefst drie teams. Het kampioenschap ging hier naar de thuisspelende basisschool uit Ureterp welke ongeslagen bleven. De Tarissing 1 haalde 8 punten uit 5 ronden en werd hiermee 2e.

Het team bestond uit Thea Talman, Merle Bouma, Niels Doevendans en Harmen van der Velde. Een speciale vermelding voor Thea voor een individuele prestatie. Zij wist deze middag al haar partijen te winnen! De Tarissing3 werd hier 4e en haalde dus ook nog bijna het podium. De Tarissing 2 eindigde op de 6e plaats. Alle vier de deelnemende teams uit Rinsumageast hebben zich geplaatst voor de halve finale van het NK schooldammen op 18 april 2020.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?