De Wâlden en Geel Wit spelen gelijk · Foto('s):

De Wâlden en Geel Wit spelen gelijk

woensdag 04 september 2019

De bekerwedstrijd tussen De Wâlden en Geel Wit is in 1-1 geëindigd. Derdeklasser Geel Wit voetbalde, zoals verwacht, beter dan het een klasse lager spelende De Wâlden, maar slaagde er niet in om afstand te nemen. Zelfs niet toen het halverwege de tweede helft een strafschop mocht nemen nadat de doelman van De Wâlden, Hendrik Visser, Bente Bonthuis onderuit haalde. Jordi Metz pegelde over.

Een minuut later was het toch raak voor de Amelanders. Siard Bonthuis rondde een voorzet van Kayan Kiewiet af. De thuisclub gaf niet op en kreeg vijf minuten voor het einde loon naar werken met een doelpunt van Bouke Bruining.

Geel Wit-trainer Febo Roosenburg was uiteraard niet tevreden met het resultaat: “Wij liepen teveel met de bal en we dachten de wedstrijd wel met een voorsprong uit te kunnen spelen. Wij speelden bij vlagen acceptabel, maar verder onder de maat.” Zijn collega van De Wâlden, Willem Huizing, had meer waardering voor zijn team: “We hebben goed vanuit de organisatie gewerkt. Geel Wit was voetballend beter, maar wij kwamen de laatste tien minuten goed terug.”

Opstelling Geel Wit: Kevin Metz; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra (Theodoor Molenaar, 46′); Jan Ytsma, Christian Smid (Christian Molenaar, 46′), Jordi Metz; Bente Bonthuis, Siard Bonthuis, Jurjen Metz (Danny Metz, 46′)

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00