Discussieavond over de landbouw

Woensdag 18-09-2019
DOKKUM - Op vrijdag 20 september a.s. organiseert de Socialistische Partij (SP) een openbare avond met betrekking tot de landbouwstrategie in Nederland en Friesland in het bijzonder. Vanaf 19:30 uur bent u welkom in de IJsherberg te Dokkum en om 20:00 uur zal de discussie van start gaan.

Thema’s als de schaalvergroting in de landbouw, innovatieve landbouw, landbouw in internationaal perspectief en dierenwelzijn zullen aan bod komen. Naar aanleiding van het onlangs gepubliceerde SP stuk op het gebied van landbouw en natuur zal Frank Futselaar tekst en uitleg geven over de visie van de SP op o.a. deze thema’s. Frank Futselaar is woordvoerder van de SP op het gebied van (hoger) onderwijs, landbouw en natuur.

Pyt Sipma van de biologische boerderij de Timpelsteed te Engwierum zal als spreker aanwezig zijn op deze
openbare avond. Als boer die recent naar biologische landbouw overschakelde weet hij alles over de uitdagingen van ons huidige landbouwstelsel en de gevolgen daarvan op de natuur.

Een panel van jonge boeren zal weer vanuit hun perspectief reageren op de plannen van de SP en een eigen visie over landbouw naar voren brengen. Zo combineren we de problemen van nu met een de blik op de toekomst voor een discussie die relevanter is dan ooit.

Willem Verf, schrijver en voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in Provinciale Staten van Fryslân, zal de discussie leiden.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie