AUDIO: Twee doden bij familiedrama Oudwoude · Foto('s): De Vries Media
  De Vries Media

AUDIO: Twee doden bij familiedrama Oudwoude

woensdag 17 augustus 2016

In een woning aan de Allemawei in Oudwoude zijn woensdagavond een overleden vrouw (55 jaar) aangetroffen en in de tuin een zwaar gewonde man (59 jaar). Uit onderzoek is gebleken dat beide tevens de bewoners van dit adres zijn, Gooitske Dijkstra, het vrouwelijke slachtoffer, is kapster in het dorp

De zwaargewonde echtgenoot werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen. Zijn toestand was kritiek. Donderdagochtend is de 59-jarige man aan zijn verwondingen overleden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het gebeuren en heeft de directe omgeving afgezet. In de woning was een kapsalon gevestigd. Er zou sprake zijn van een familiedrama. Diverse omwonenden vertellen dat de man zijn vrouw heeft vermoord en heeft geprobeerd zichzelf in brand te steken.

De brandweer kreeg in eerste instantie melding van een woningbrand bij een vrijstaande woning in Oudwoude met een rieten dak. Toen de brandweer bij de woning aankwam, was er geen brand. Wel was er sprake van rookontwikkeling. In de woning trof de brandweer het lichaam van de bewoonster aan. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

Een busje van de forensische opsporing, die onderweg was, belandde in een sloot. De rechercheur moest uitwijken voor een ambulance, waarna het busje in de sloot kwam. Hij raakte niet gewond. Het onderzoek zal de nodige tijd vragen, daarom wordt de betreffende straat in de nacht van woensdag op donderdag afgesloten.

Locoburgemeester Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland is bij het huis geweest en heeft met de betrokkenen gesproken, meldt Omrop Fryslan. Hij spreekt zijn medeleven uit naar de nabestaanden en de twee kinderen van het stel. Volgens Maasbommel krijgt een buurman die het incident gezien heeft slachtofferhulp. De gemeente heeft geen signalen gehad dat er problemen waren in de familie.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de straat in Oudwoude getroffen wordt door een groot drama. In 2012 ontdekten omwonenden dat ze al jaren in dezelfde straat woonden als Jasper S., de moordenaar van Marianne Vaatstra uit de Westereen.

 

In de Weekend Nieuwsshow kwam Sjoerd Hoekstra van Dorpsbelang Oudwoude aan het woord.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio