Dodenherdenking 4 mei in de gemeente Dongeradeel · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

Dodenherdenking 4 mei in de gemeente Dongeradeel

maandag 02 mei 2016

Op woensdag 4 mei aanstaande wordt er in Dokkum, Ternaard en Anjum een dodenherdenking gehouden. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om aan één van deze herdenkingen deel te nemen.

Dokkum
Om 19.00 uur is er een korte herdenkingsplechtigheid in de Bonifatiuskapel aan de Bronlaan in Dokkum. Aansluitend hierop begint de stille tocht. Bij de monumenten aan de Woudweg en Noorderdwinger worden kransen gelegd. Aansluitend, rond 20.20 uur, volgt in de Sint Martinuskerk op de Markt het programma ‘her-denk-na’, een mix van tekst, muziek en beeld. HER-denken en NA-denken over hoe nu verder. Nadenken over ‘nooit meer oorlog’ lijkt in het Europa van vandaag belangrijker dan ooit. Het geheel staat onder leiding van Sjoek Nutma. De kerk is voor diegenen die niet meelopen vanaf 19.45 open. De Nationale Herdenking op de Dam is daar op een groot scherm te volgen.

Ternaard
Vanaf 19.15 uur is er een korte herdenkingsplechtigheid in verzorgingshuis De Spiker. Aansluiten hierop begint de stille tocht. Bij het monument op de Groedse worden kransen gelegd. Bij het graf van de heer A. Nauta en de graven van de geallieerden worden bloemen gelegd. Vervolgens is er een afsluiting in de Grutte Tsjerke.

Anjum
De oranjevereniging van Anjum organiseert in samenwerking met Chr. Basisschool De Eker een stille tocht. Er wordt om 19.20 uur verzameld bij Het Lokaal, bij de Michaelkerk. Vervolgens begint de stille tocht. Bij het monument aan de Holdingastrjitte wordt een krans gelegd. Tot slot is er een afluiting in Het Pakhuis in Anjum.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?