Doedag Lauwers college in !mpulse onder één dak

Vrijdag 15-11-2019
KOLLUM - Tweede Doemiddag in de Campus goed bezocht. Een groot aantal groep-8 leerlingen van diverse basisscholen uit de regio hebben afgelopen donderdag 14 november de Doemiddag van het Lauwers College en van !mpulse bezocht in de gloednieuwe Campus te Kollum. Het decor van workshops, (korte) lessen, proefjes, spelletjes en talrijke andere activiteiten. Op een actieve manier maktenten de leerlingen kennis met de scholen.

!mpulse Kollum – onderdeel van scholengemeenschap Piter Jelles – biedt de leerlingen van de basisschool tijdens de Doedagen in een ontspannen sfeer een realistische impressie van de gang van zaken en beleving. Tijdens de Doedag komen alle vakgebieden aan bod. ,,Daardoor krijgen de kinderen bij de oriëntatie een goed beeld.” Aan de Doedagen verleende personeelsleden en leerlingen van !mpulse Kollum hun medewerking. Het team was voor een groot deel aanwezig.

Voor het Lauwers College Kollum staat persoonlijke aandacht voor de individuele leerlingen bovenaan. Wekelijks een coachgesprek om samen je leerdoelen te bespreken en samen je leerroute bepalen is belangrijk in het GO-concept. De basisschoolleerlingen gingen langs diverse lokalen waarin ze de proeflessen kregen. Deze proeflessen bestonden uit theorielessen zoals Engels, Nederlands of Biologie.Deze lessen werden afgewisseld met de praktijkvakken techniek(BWI,PIE) en Zorg & Welzijn (ZW en SD&P).

terug naar overzicht
Doedag Lauwers college in !mpulse  onder één dakDoedag Lauwers college in !mpulse  onder één dakDoedag Lauwers college in !mpulse  onder één dakMeer foto's & verslag op ww.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie