Doelpuntenregen bij Oostergo tegen Suawoude · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Doelpuntenregen bij Oostergo tegen Suawoude

zondag 04 oktober 2015

Na het verdiende gelijkspel tegen koploper Franeker vorige week zaterdag thuis in Ee stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen Suawoude. Het team van Willem Huizing moest en zou zaterdag drie punten pakken om aansluiting te krijgen in de 5e klasse B. Na de controle van de spelerskaarten en de loepzuivere pupillen goal van Willem Jan Tibma kon de wedstrijd om vijf minuten over half drie beginnen onder leiding van scheidsrechter F. Hettema uit Leeuwarden.

In het eerste kwartier was het voor beide ploegen aftasten. De gasten kwamen enkele keren bij het doel van Oostergo, maar keeper Jelmer Hoekstra was een goede sluitpost. Na twintig minuten voetbal was het Lieuwe Sytsma die vanaf de rechterkant drie spelers van Suawoude uitspeelde en met links snoeihard de bal in de kruising schoot. 1-0. Na deze actie begon de thuisploeg beter te voetballen en was het Willem Sikkema die in de vijfendertigste minuut met een mooie lob de keeper van Suawoude verschalkte en de stand op 2-0 zette voor de thuisploeg. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee een gretig Oostergo die in de gaten had dat er zaterdagmiddag meer te halen was dan dan twee doelpunten. Lars de Jong kwam na de rust binnen de lijnen. In de vijfenzestigste minuut een corner voor Oostergo. Het was Lieuwe Sytsma die de bal met een curve bij de eerste paal liet verdwijnen tot groot vermaak van het Oostergo publiek, 3-0. Suawoude kreeg het moelijk en had in de tweede helft nagenoeg geen mogelijkheid om de achterlijn nog te halen. Het ging nu snel bij Oostergo. Lieuwe Sytsma zette de bal vanaf rechts strak voor op de vrijstaande Johannes Huisman. Deze tikte de 4-0 binnen. Trainer Huizing liet al zijn spelers in het succes delen en bracht Julius de Jong en Rudger Veltman binnen de lijnen.

In de tweeënzeventigste minuut werd Lars de Jong onderuit getrokken binnen de bekende lijnen. De goed spelende Wytze de Jong van Oostergo schoot de strafschop hard en zuiver binnen, 5-0. Oostergo was op zoek naar meer. Enkele minuten later was het Julius de Jong die vanuit een corner de 6-0 op het scorebord zette. De gedreven aanvaller liet op een ludieke wijze merken aan trainer Huizing nog steeds in het team te passen. De trainer kon het wel waarderen en toverde een forse glimlach naar voren. Het mooiste moment en de kans op een zevenklapper was vijf minuten voor tijd toen Lieuwe Sytsma met een huzarenstukje enkele verdedigers van Suawoude te kijk zette.

Met een sleepbeweging en de linkerhak kwam de bal over hemzelf en de verdediger. De keeper van de gasten zat er echter goed bij en voorkwam een doelpunt. Een applaus van het vaste Oostergo publiek was de kers op de taart. Het publiek genoot zaterdagmiddag van een boeiende wedstrijd. Trainer: technisch gesproken kon het hier en daar wel beter, maar Oostergo heeft het goede gevoel weer te pakken en dat maakt het voetbal tot een prachtige sport om naar te kijken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Ternaard.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00