Dokkum Cultureel sluit seizoen af met The Billy Joel Experience · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Dokkum Cultureel sluit seizoen af met The Billy Joel Experience

maandag 26 augustus 2019

Hoewel Billy Joel (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Stichting Dokkum Cultureel organiseert daarom als afsluiting van het seizoen een tribute op zondag 1 september op de Diepswal in Dokkum. Het openluchtconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Raadsma IJzerhandel.

Billy Joel behoren tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger “The Pianoman” maar ook swingende rockers zoals “My life”, prachtige ballads zoals “Honesty” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”. Stuk voor stuk nummers die live in Dokkum misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat.

The Billy Joel Experience: Alexander & 003
Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Pianos, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast. Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit. Nu bestormen ze de podia met The Billy Joel Experience!

Over Dokkum Cultureel
Stichting Dokkum Cultureel organiseert sinds de zomer van 2009 op vier zondagen in de zomermaanden een openluchtconcert met een informele, terras-achtige sfeer. Voor de optredens wordt gezocht naar een mix van verschillende stijlen. De concerten worden mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren. Raadsma IJzerhandel is hoofdsponsor van het laatste openluchtconcert van het seizoen op de Diepswal in Dokkum op 1 september.

Kijk voor meer informatie op www.dokkumcultureel.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact