Dokkum is klaar voor zesde Bonifatiuscup · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Dokkum is klaar voor zesde Bonifatiuscup

zondag 22 mei 2022

DOKKUM – Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei a.s. is het weer voetbalfeest op het Tolhuispark. De zesde editie van de Bonifatiuscup voor U13 en U15 teams kan weer in de ‘traditionele’ opzet worden afgewerkt. Circa 480 voetballers en daarnaast stafleden en aanhang uit Nederland en het buitenland komen dan naar de Bonifatiusstad.

Het organisatieteam is bijzonder blij dat er nu ook weer deelname uit het buitenland en uit regio’s buiten Noord-Nederland aanwezig is. Het toernooi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populair evenement met grote naamsbekendheid. Het toernooimotto “Voetbalbeleving voor de Jeugd” staat centraal en zit diep in de vezels van de organisatie en de gekozen opzet. Op het voetbalcomplex zal het twee dagen bruisen maar ook daarbuiten kan men zich opmaken voor bezoekers. Diverse boekingen zijn gedaan voor overnachtingen, restaurantbezoeken en voor activiteiten in stad en regio.

Opening door burgemeester Kramer

Het motto van de Bonifatiuscup is “Voetbalbeleving voor de Jeugd”.  De opening, finales en huldiging zijn omlijst met veel extra’s. Alle teams krijgen veel wedstrijdminuten en echte knock out wedstrijden te spelen. Ook tijdens de dag ademt het toernooi gezamenlijke beleving en fun. Er worden teamlunches verzorgd, teamfoto’s gemaakt en er is een penaltycontest voor alle teams. Tevens is er een optreden van Dance Factory Dokkum bij de finales op vrijdag. De opening van het toernooi wordt donderdag om 11:00 uur verzorgd door burgmeester Johannes Kramer. Freestyle voetballer Finn Eekkerk verzorgt bij de opening een ‘kunstig’ optreden.

Prachtig deelnemersveld

Naast de beide Dokkumer gastverenigingen Be Quick Dokkum en VV Dokkum zijn de volgende clubs van de partij: SV Bon Boys (Haaksbergen), VV Buitenpost, CDW (Wijk bij Duurstede), Copplestone United FC (Devon, ENG), VV Drachtster Boys, Flevo Boys (Emmeloord), LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), SC Joure, VV Kollum, CSV Leeuwarder Zwaluwen, FC Lewenborg (Groningen), ONS Sneek, Oranje Nassau (Almelo), SC Stadskanaal, AVV Swift (Amsterdam), VCR (Rinsumageest), VV UD Weerselo, JSG Westring (Fulda, GER), VV Workum, WVV 1896 (Winschoten), VV Zuidhorn De teams overnachten in de sporthallen in Dokkum en krijgen ontbijt, lunch en diner geserveerd in het clubhuis van Be Quick.

Volg de Bonifatiuscup

De komende week worden verscheidene updates verzorgd  en o.a. het wedstrijdschema gepubliceerd. Tijdens het toernooi worden foto’s en uitslagen gedeeld. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van de Bonifatiuscup, het Insta account van het toernooi, het Twitteracount van Be Quick Dokkum en de websites van beide organiserende voetbalverenigingen.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2022 v.l.n.r.: Saskia Offinga, Jan Ede Brijker, Sonja Louwsma, Geeke Draijer, Karel Hellinga, Marcel Dol, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma

 

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio