VIDEO: Dokkum zichtbaar klaar voor de zomer · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VIDEO: Dokkum zichtbaar klaar voor de zomer

woensdag 10 juni 2020

DOKKUM – De Dokkumer ondernemers hebben hun handen ineen geslagen en gezamenlijk een plan gemaakt om Dokkum extra sfeervol en gezellig te maken. Binnen de vereiste kaders voor een veilige anderhalve meter samenleving zal met meer terrasruimte en de plannen voor een reuzenrad, een draaimolen en kleinschalige activiteiten verdeeld door de binnenstad, Dokkum op een bijzondere manier weer aantrekkelijk worden. 

Bij de nieuwe plannen is de unieke sfeer en saamhorigheid van de jaarlijkse Admiraliteitsdagen als uitgangspunt genomen. Zodra de veiligheidsregio het toestaat hebben de ondernemers plannen voor activiteiten die worden uitgesmeerd over een periode die mogelijk tot het einde van het jaar gaat duren. Er zijn door Adema architecten en de gemeente Noardeast-Fryslân verschillende maatregelen voor een goede verdeling van de openbare ruimte in kaart gebracht. Dit heeft erin geresulteerd dat vanaf maandag de horeca hun terrassen mogen uitbreiden, zelfs met terras op het water. Tevens wordt de Diepswal op vrijdag en zaterdag vanaf 17:00 uur en zondag de hele dag autovrij.

Voor vertier en een prachtige beleving zijn er plannen voor een groot reuzenrad en een authentieke draaimolen die een prominente plek moeten gaan krijgen op de Markt en op de Zijl. Vanuit het ‘draaiende terras’ kunnen bewoners en bezoekers genieten van een uniek kijkje over de binnenstad, voor wie dat wil zelfs onder het genot van een drankje en een bitterbal. De activiteiten- en muziekagenda wordt gevuld door de diverse bestaande organisaties en iedereen wordt uitgenodigd mee te denken om deze zo aantrekkelijk mogelijk uit te breiden.

Naast deze activiteiten wordt er ook een GO-loket (Gemeente-Ondernemers-loket) geopend. Hier kunnen ondernemers uit de hele gemeente zich melden met ideeën, plannen en eventuele vraagstukken/moeilijkheden. De gemeente zal dan samen met een accountant en/of bankspecialist kijken naar de desbetreffende situatie. Diverse groepen ondernemers zijn bereid hierbij belangeloos te assisteren.

”We moeten dingen die we doen, vooral veilig doen en mensen het gevoel geven dat we die ander halve meter kunnen hanteren. In de plannen die we hebben gemaakt, staat dat allemaal in. Het zullen geen grootschalige evenementen worden, want dat moeten we niet willen. Binnenstad versterkende activiteiten, denk aan kleinschalige muziek, kunst, straat artiesten en misschien een goochelaar. We hopen in ieder geval de schade van de afgelopen tijd in de komende maanden te herstellen.” Aldus Jan Michiel van der Gang, ondernemer in Dokkum.

 

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Dokkum zichtbaar klaar voor de zomer · Foto('s): RTVNOF
VIDEO: Dokkum zichtbaar klaar voor de zomer · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio