Dokkum kleurt blauw voor Admiraliteitsdagen · Foto('s): Tim Groeneveld
  Tim Groeneveld

Dokkum kleurt blauw voor Admiraliteitsdagen

maandag 26 augustus 2019

Met nog tien dagen te gaan voor de start van de Admiraliteitsdagen kleurt Dokkum langzaamaan blauw. Bewoners en bedrijven in de stad geven gehoor aan de oproep de stad blauw te verlichten.

Het een bijzonderheid om naar te kijken wanneer het begint te schemeren ’s avonds. De watertoren, de beide molens, de Zijl en de ‘Drie Burgemeesters’ zijn allemaal in het blauwe licht gezet. Een aantal woningen en bedrijven volgden en zetten ook blauwe schijnwerpers op hun pand. Naast blauwe verlichting kleurt Dokkum blauw door honderden vlaggen in en rond de stad.

De negende editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 5, 6, 7 en 8 september in Dokkum

Op het maritieme festival zijn spectaculaire activiteiten met de Challenge of the Admiraal, historische schepen waaronder de Stânfries X, en er is straattheater, een muziekprogramma met onder andere Racoon en Davin Michelle en een foodfestival met een eigen bier; de Friesche Pinas. Streekomroep RTV NOF doet verslag van alle activiteiten vanaf het hoofdpodium via tv-kanaal 20 bij Kabelnoord.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?