VV Dokkum stelt teleur tegen VV Rijperkerk · Foto('s): Naenke Liemburg
  Naenke Liemburg

VV Dokkum stelt teleur tegen VV Rijperkerk

maandag 17 december 2018

Zaterdag stond voor VV Dokkum de uitwedstrijd tegen het op de vierde plaats staande VV Rijperkerk op het programma. Dokkum bezig aan een zeer matig seizoen, startte wederom met vijf verdedigers om meer zekerheid in te bouwen wat finaal mislukte en met het gevolg dat men voorin totaal onmachtig was.

Het was Rijperkerk dat vrijuit kon spelen om dat er door Dokkum geen enkele druk werd gezet. In de achtste minuut kon J.G. Tacoma ter nauwer nood redding brengen ten koste van een corner. Na een kwartier weer gevaar voor Dokkum de kopbal uit een vrije trap werd door de gastheren net naast gekopt. Ook de volgende vrije trap voor de thuisploeg levert nog niets op en gaat net over. Dokkum komt niet onder de druk vandaan en na een aanval over rechts brengt keeper de Vries redding op het schot van Rijperkerk. In de 37 minuut valt terecht de 1-0 na wederom een aanval over rechts werd de Dokkum verdediging verslagen. Vlak voor rust lijken de gastheren de voorsprong te verdubbelen, maar de Bruin weet op de lijn redding te brengen zo dat de rustand 1-0 bleef.

Ook in de tweede helft het zelfde spelbeeld, reeds in de eerste minuut een vrije trap voor de thuisploeg die via een Dokkum verdediger net over ging, uit de daarop volgende corner werd de bal snoeihard op de lat gekopt. Rond het uur valt de 2-0 na een aanval die prima werd afgerond. In de volgde minuut ontsnappen de gasten nog twee keer eerst er een goal afgekeurd wegens buitenspel en secondes later bracht de lat redding. Sybren Oegema en Jesse Jan Hoekstra werden gewisseld voor Jordi Minnema en Nick de Bruin. Twee minuten na deze wissels beslist Rijperkerk de wedstrijd door een fout in de verdediging af te straffen en de 3-0 te scoren. Dit moment is voor enkele echte Dokkum supporters aanleiding om huiswaarts te keren ze kunnen dit behoudende spel niet meer aanzien. Dat Dennis de Bruin in de laatste minuut nog de 3-1 aantekende is slechts een formaliteit in deze voor Dokkum zeer teleurstellende middag.

(C) Verslag: Henk Minnema

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00