Dokkumer Avond Vierdaagse Wandeltochten (20 t/m 23 mei)

Vrijdag 12-04-2019
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Donderdag 23-05-2019
De wandelvereniging Dokkum organiseert van maandag 20 mei tot en met donderdag 23 mei ook dit jaar (voor de 63e keer !) weer de Avondvierdaagse. De deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden: 5, 10 of 15 km. De start is elke avond bij sporthal de Doelstien aan de Woudweg in Dokkum, hier is ook elke avond de finish. De routes zijn per avond verschillend en het is ook mogelijk om 1 van de 4 avonden mee te lopen.

Het Rode Kruis is alle avonden op de routes aanwezig om zonodig eerste hulp te verlenen. Om opstoppingen bij het oversteken te voorkomen verzoekt de organisatie de 10 en 15 km te starten om 18.00 uur en de 5 km om 18.15 uur.

Maandagavond 20 mei is de Hiaure route
Dan gaat de 5 km. Via Birdaarderstraatweg – Watertoren – bolwerken weer richting de Doelstien. De 10 km gaat deze avond een extra rondje via Hiaure lopen en 15 km haalt z’n extra kilometers via Hantum.

Dinsdagavond 21 mei is de Wouden route
De 5 km Strobosserweg om de kooilanden via de Murmerwoudsterweg weer naar de Doelstien. De 10 km gaat nog via de Strobosserweg naar Wâlterswâld en via het Damwâldsterreedsje weer terug naar Dokkum, en de 15 km gaat nog extra over de Walddyk en Kolkensloane.

Woensdagavond 22 mei is de Oostrum route
Dinsdagavond gaat de 5 km. via Zuiderbolwerk en Schapedijkje over de nieuwe brug naar de Hogedijken en via de Bronlaan weer naar de Doelstien. De 10 km gaat deze avond over Oostrum, en de 15 km. loopt een extra rondje om de Kooilanden. Muziekvereniging Oranje speelt deze avond bij de Doelstien als de deelnemers weer binnen komen.

Donderdagavond 23 mei
Donderdagavond 23 mei wordt een extra feestelijke laatste avond omdat de deelnemers worden gevraagd gekostumeerd mee te lopen op de routes. Op deze avond word de Bruggenroute gelopen.

De 5 km loopt door het park bij Be Quick naar Zuiderschans daarna via de Birdaarderstraatweg naar de Doelstien om de welverdiende medaille in ontvangst te nemen, de 10 kilometer gaat deze avond eerst via de bolwerken en Damwaldsterreedsje en daarna ook de Zuiderschans, terwijl de 15 km. hun kilometers nog via de Kooilanden gaat halen

De Stedelijke Harmonie speelt op deze laatste avond bij de Doelstien als de deelnemers binnen komen.

En zoals gebruikelijk zullen er op verschillende avonden aan betalende deelnemers weer traktaties worden uitgedeeld door organisatie of middenstand.

Diverse scholen, verenigingen, groepen en personen nemen elk jaar weer deel aan de Avondvierdaagse. Vorig jaar mochten we op meer dan duizend deelnemers rekenen.

Wandelvereniging Dokkum stelt dit zeer op prijs en hoopt dit jaar ook weer te mogen rekenen op een groot aantal enthousiaste deelnemers!

zie ook WWW.Avondvierdaagse-dokkum.nl

terug naar overzicht
Dokkumer Avond Vierdaagse Wandeltochten
© Foto's: Archief RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie