Dokkumer Grachtzwemmen afgelast vanwege waterkwaliteit · Foto('s): 

Dokkumer Grachtzwemmen afgelast vanwege waterkwaliteit

zaterdag 07 september 2019

De vijfde editie van het Dokkumer Grachtzwemmen op zondag 8 september is afgelast. De waterkwaliteit en temperatuur voldoen niet aan de gestelde eisen. Metingen van het Wetterskip laten een overschrijding van de bacterie norm zien. De temperatuur ligt onder de kritische grens van 16 graden. De organisatie betreurt dat deze editie niet door kan gaan ondanks de langdurige voorbereiding, maar stelt de veiligheid van de deelnemers voorop.

Woensdag jongstleden is de eerste watermeting uitgevoerd en hieruit bleek een overschrijding van de norm E-coli bacterie. “Om hier zeker van te zijn is op vrijdag een herkeuring uitgevoerd door het Wetterskip en hieruit heeft de organisatie helaas hetzelfde moeten concluderen. Voor de veiligheid van de deelnemers is er besloten om de vijfde editie van het Dokkumer Grachtzwemmen niet door te laten gaan” aldus Peter Horsthuis, voorzitter van de organisatie.

De afgelopen jaren is het water gemeten door het Wetterskip waarbij elk jaar aan de gestelde norm werd voldaan. Dit jaar hebben 135 deelnemers zich ingeschreven voor de zwemtochten. Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar de Femke Foundation. Er is een mogelijkheid om een deel terug te krijgen.

Ondanks dat het dit jaar door overmacht (o.a. warme zomer en regen) niet door kan gaan, is er besloten om in 2020 het lustrum opnieuw te vieren. De organisatie wil de ingeschreven deelnemers en sponsoren erg bedanken en wenst iedereen fijne Admiraliteitsdagen toe.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?