Dominee Johan van der Sleen vierde kandidaat Feanster Maestro · Foto('s): 

Dominee Johan van der Sleen vierde kandidaat Feanster Maestro

woensdag 04 november 2015

Johan van der Sleen is de vierde kandidaat voor Feanster Maestro, dé dirigeerwedstrijd van Surhuisterveen. Dat maakte de organisatie deze week bekend. De dominee van de PKN-gemeente in Surhuisterveen neemt het op vrijdag 27 november op tegen niet de minste concurrenten. Eerder werd namelijk al bekend dat ook burgemeester Gerben Gerbrandy, turntrainster Griet Rinsma en ondernemer Ietsen Pool kandidaat zijn.

Alle kandidaten mogen een zelfgekozen muziekstuk dirigeren. Dat wordt gespeeld door brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. ,,We vinden het super dat ook dominee Van der Sleen wil deelnemen’’, zegt Robbert Oegema van de organisatie. ,,Het wordt een spannende strijd.’’

Johan van der Sleen kijkt met enthousiasme uit naar de Feanster Maestro. ,,Het wordt spannend, want ik kan geen noot lezen.’’ Dat weerhield de Feanster predikant echter niet om volmondig ‘ja’ te zeggen op de vraag of hij kandidaat wilde zijn. ,,Ik hou wel van een uitdaging.’’ Het ‘voor een groep staan’ is voor Van der Sleen geen probleem. Níeuw is echter de muzikale uitdaging. ,,Ik ben wel voorganger, maar niet een voorzanger. Vroeger heb ik een blauwe maandag bij de drumband gezeten, maar dat had ik na een week of vier, vijf wel gezien. Maar, wie weet zijn er verborgen talenten’’, blikt Van der Sleen vol vertrouwen vooruit.

Naast Van der Sleen, Gerbrandy, Rinsma en Pool is er nog één kandidaat voor Feanster Maestro. Wie dat zal worden, houdt de organisatie nog altijd geheim. ,,Daarover ongetwijfeld binnenkort meer’’, aldus Oegema. Feanster Maestro wordt op vrijdagavond 27 november georganiseerd in de achterzaal van Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar bij Kolkzicht, Pool Hifi Video Centre en Wijnsma Groente en Fruit.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 18:00
  Ouwe Meuk
  Leo Smidt
 • 18:00 - 19:00
  Willem yn 'e Jûn
  Willem Mulder
 • 19:00 - 20:00
  Fryslân Fan
  Jaap van der Laan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Sietse Weistra
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?