Dongeradeel Sociaal opent meldpunt over sociaal beleid · Foto('s): 

Dongeradeel Sociaal opent meldpunt over sociaal beleid

zondag 05 oktober 2014

De laatste tijd ontvangt Dongeradeel Sociaal steeds meer klachten van burgers over het sociale beleid van de gemeente Dongeradeel. De partij opent daarom een meldpunt en roept mensen op hun klacht in te dienen om zo de klachten nog beter in beeld te krijgen. De klachten die op het Sociaal Meldpunt binnenkomen, worden door Dongeradeel Sociaal aan de kaak gesteld binnen de ambtelijke organisatie en gemeenteraad van Dongeradeel. Ook als mensen zelf al een bezwaarschrift of klacht bij de gemeente hebben ingediend, kan dat gemeld worden en houdt Dongeradeel Sociaal de afhandeling samen met de indiener in de gaten.

“Een meldpunt is hard nodig!” aldus fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal. “Nu de gemeente per 1 januari de uitvoering van een groot aantal zorgtaken overneemt van het Rijk is er een hoop onrust en onduidelijkheid. Zo ontvingen wij afgelopen week al de nodige klachten over de afschaffing van de huishoudelijke hulp. Veel mensen komen hierdoor in de financiële problemen en krijgen van de gemeente te horen dat ze het eerst zelf maar moeten proberen op te lossen.” Naast de huishoudelijke hulp kunnen burgers bij het Sociaal Meldpunt ook hun klachten kwijt over zorg, sociale zaken, re-integratie, sociale werkvoorziening, welzijn, WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), jeugdzorg, Passend Onderwijs en AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Het meldpunt is te vinden op de website van www.dongeradeelsociaal.nl of rechtstreeks via www.dongeradeelsociaal.nl/sociaalmeldpunt

Dongeradeel Sociaal opent meldpunt over sociaal beleid · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?