Dorpsbelangen Metslawier steunt NFLS · Foto('s): NFLS
  NFLS

Dorpsbelangen Metslawier steunt NFLS

zondag 21 december 2014

Begin december is andermaal overleg gevoerd met het bestuur van Dorpsbelangen Metslawier. De organisatie heeft aangegeven blij te zijn met de plannen van de NFLS om het spoorfietsen in de gemeente Dongeradeel te introduceren. Het bestuur wil daarom optrekken met de NFLS om het spoorfietsen zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen. Als eerste gezamenlijke stap gaat binnenkort een brief de deur uit naar de grondeigenaren en de gemeente. In januari staat een eerste gesprek met wethouder Sicco Boorsma van economie en toerisme op de agenda.

Momenteel worden ook een aantal formele zaken voorbereid in de gemeente Dongeradeel door bureau Adema in Dokkum. Dit in verband met te verlenen vergunningen. Het zijn concrete stappen om zaken te implementeren, al ligt de sleutel hier bij de grondeigenaren in het tracé. Bij de bespreking in Café Veldzicht waren ook het Gastengilde en de uitbater van het café aanwezig. Als één ding duidelijk is geworden uit alle gesprekken dan is het wel dat Metslawier onder een toenemende (economische) druk staat. Krimp en terug lopende werkgelegenheid zijn daar slechts twee voorbeelden van. Een stevige toeristische impuls kan het dorp dus zeer goed gebruiken. Door een slimme dienstregeling van de spoorfietsen worden de bezoekers als vanzelf in het dorp geintroduceerd.

Met de inloop van deze spoorfietsende toeristen zou het café namelijk veel beter kunnen functioneren zodat met die toestroom de leefbaarheid van het hele dorp er op vooruit zal gaan. Het Masterplan van de NFLS haakt daarom in op de plannen van de gemeente in het Sud-Ie project en past deze vloeiend in bij het Dockumer Lokaeltsje. Ook de project manager van het Sud-Ie project ziet het economisch belang van de opvaarten in de gehele gebiedsontwikkeling. Door deze aspecten samen te voegen verstekt het de economische spinn-off in de hele regio. Vanuit marketingperspectief bezien ‘het rondje om het dorp’ om het zo maar te zeggen. Duidelijk is dat het spoorfietsproject Dokkum – Metslawier, met een geschat bezoekersaantal van 8.000 tot 17.000 per jaar, een heel belangrijke – zo niet doorslaggevende bijdrage – kan leveren aan het dorp Metslawier.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio