Dorpsrevue in de 4h-dorpen

Zaterdag 15-06-2019
HANTUM - Op 19 april 2019 was het precies 20 jaar geleden dat het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen is opgericht. Dat moet natuurlijk gevierd worden. En zoals gebruikelijk bij het koor niet op een gewone wijze zoals met een etentje of een muziekavond, maar met een revue. En niet een gewone maar een revue over en voor iedereen. Een echte dorpsrevue dus met een sausje van Rûm Sop.

Een aantal koorleden hebben de organisatie in eigen beheer gehouden en hebben alles geregeld van het schrijven van de teksten van de sketches tot aan het maken van de teksten van de liedjes. De revue heeft de titel “Doarpen feroarje, de minsken net” meegekregen en is financieel mogelijk gemaakt door het koor Rûm Sop. Verder sluit het uitstekend aan bij het thema van het dorpsfeest van de 4h-dorpen: “Ald en Nij”, dat op 4 t/m 7 juli 2019 op de sportvelden Yn ‘e bedelte in Hantum zal plaatsvinden.

Het 20-jarig bestaan van gelegenheidskoor Rûm Sop vormt de rode draad in deze dorpsrevue. Drie leden van het koor hebben de opdracht van het bestuur gekregen om een feestavond te organiseren ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. Terwijl twee leden wachten op het derde commissielid bespreken zij kort de gebeurtenissen van de afgelopen jaren in de 4h-dorpen. Deze beslommeringen worden afgewisseld met in totaal 5 sketches omtrent die gebeurtenissen en deze worden op hun beurt weer gevolgd door een toepasselijk liedje gezongen door het koor de Voortvarende Vrouwen uit Rottevalle. Na de pauze wordt er via dezelfde commissieleden maar dan 20 jaar later via zes sketches met een humoristische inslag een blik in de toekomst gegeven.

Hoe zou het leven in de dorpen er over 20 jaar uit zien? De titel van de revue verraadt eigenlijk het antwoord al. Ook hier worden de sketches elke keer afgewisseld met een toepasselijk liedje. De revue wordt afgesloten met een slotlied. De avond eindigt met muziek. Een ieder is van harte welkom om deze dorpsrevue bij te wonen op donderdagavond 4 juli 2019 in de feesttent Yn ‘e bedelte te Hantum. Aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie