DOS Dames 1 ongeslagen kampioen · Foto('s): Sake Beerstra

DOS Dames 1 ongeslagen kampioen

zondag 01 april 2018

Afgelopen donderdag stond er een spannende wedstrijd op het programma van DOS DS1 uit Kollumerzwaag. Met nog vier wedstrijden voor de boeg, kon DOS op deze avond het kampioenschap al veilig stellen.

Het enige team wat nog roet in het eten kon gooien was Dovo/Hujades DS3 uit Doezum e.o. en uitgerekend dit team was de tegenstander. Voor beide teams was het een beladen wedstrijd. Er waren veel supporters voor DOS aanwezig, waaronder de zwangere speelsters, dus daar zou het in ieder geval niet aan liggen. Omdat er bij DOS vier speelsters zwanger zijn en een aantal geblesseerd, werd er voor deze wedstrijd wederom een beroep gedaan op voormalig speelster Elske Weening en op een jonge getalenteerde speelster Froukje Zijlstra. Zij waren een welkome aanvulling op het gehavende DOS team.

DOS wist vooraf dat er twee setpunten voor nodig waren om het kampioenschap naar zich toe te trekken. Aangezien de dames dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd hebben verloren, leek dit een reëel doel. Dovo/Hujades begon de eerste set sterk. Dit maakte DOS scherp. Na een korte voorsprong van Dovo/Hujades, nam DOS de leiding over.Dovo/Hujades had veel moeite met de servedruk van DOS. De thuisspelende ploeg domineerde de seten won deze gemakkelijk met 25-10. Het eerste punt dichterbij het kampioenschap was hiermee een feit.

De tweede set ging even gemakkelijk als de eerste. De druk door de dames van DOS werd nog een beetje opgevoerd. De dames van Dovo/Hujades maakten veel eigen fouten en konden niet uit de voeten met de servedruk, harde aanvallen en  tactische ballen van DOS. De set werd gewonnen met 25-14. Het kampioenschap van DOS was hiermee een feit. Dit werd meteen gevierd door het team. Hierna moest de wedstrijd nog worden uitgespeeld. In de derde en vierde set werd er nog gewisseld op de midpositie.

In de vierde set begon DOS enigszins slordig te spelen. Toch werden zowel de derde als vierde set dik gewonnen met 25-15 en liet DOS zien dat ze echt op die eerste plek horen. Na de winst kreeg het team van DOS bloemen uitgereikt vanuit het bestuur. Volgend jaar gaan de dames van DOS los in de eerste klas.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00