DOS eenvoudig langs VC058

Zondag 19-01-2020
LEEUWARDEN - DOS heeft donderdag een puike prestatie neergezet door nummer acht VC058 eenvoudig met 0-4 (05-25, 13-25, 13-25, 16-25) opzij te zetten. De heren speelden geconcentreerd en hadden zo weinig van de Leeuwarders te vrezen dat er in de derde en vierde set genoeg ruimte was om jeugd A speler Luca van der Heide in te brengen. Hij beleefde een prachtige avond door enkele mooie aanvallen en services te produceren.

De Kollumerzwagers konden tijdens dit belangrijke uitduel niet beschikken over midspeler Niels Huttema, hij moest met zijn eigen team spelen. Daardoor posteerde coach Appie Hietkamp Wouter de Vries op de midpositie en spelverdeler Gerrit de Beer op de buitenpositie. Hendrik Postma was de spelverdeler van dienst en hij moest ervoor zorgen dat ook de overige basisspelers Cornelis van Slageren, Peter Wolters en Kees Kloosterman in stelling werden gebracht. Na het eerste fluitsignaal ging het eerste punt nog naar de thuisploeg, maar liet Postma vervolgens zien dat hij het spel verdelen nog lang niet verleerd is. De aanvallers lieten bijna geen kans onbenut en samen met een historische serviceserie van Peter Wolters, hij serveerde maar liefst zeventien keer(!), zorgde dat voor een zeer grote setwinst.

In de tweede en derde set begon de ploeg slordig, maar dat is geen onbekend fenomeen na een dergelijke setwinst. Halverwege de set was de ploeg echter weer bij de les en werd vooral door een goede service en prima blokverdediging het verschil gemaakt. Dat betekende goed nieuws voor Luca van der Heide, hij mocht ongedwongen zijn debuut maken in een uitwedstrijd. Hij profiteerde gretig van deze kans en liet enkele mooie aanvallende acties zien.

In het laatste bedrijf gooide VC058 in eerste instantie alle schroom van zich af. Een van de buitenspelers was zowel serverend als aanvallend flink op dreef en even leek het erop dat Douwe Kooistra, die nog steeds in het revalidatietraject van zijn kruisband blessure zit maar wel als libero al op het wedstrijdformulier gezet kan worden, het veld zou moeten betreden. De spelers pepten zichzelf echter op en kregen in no time weer de overhand in het duel. Binnen tien minuten was het einde set en wedstrijd en kon DOS maar liefst vijf punten toevoegen aan het puntenaantal.

Doordat de naaste concurrentie echter ook de maximale score heeft behaald, blijven de verhoudingen in de top vier hetzelfde. DOS staat dus nog steeds op de derde plek met vierendertig punten uit tien duels en mag in de thuiswedstrijd van 25 januari tegen VoVeSa , die om 17.00 uur start in sporthal De Saedkampe, opnieuw proberen voor de maximale score te gaan.

 

terug naar overzicht

© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie