DOS Heren1 wint ook tweede duel · Foto('s): Sake Beerstra

DOS Heren1 wint ook tweede duel

maandag 03 oktober 2022

KOLLUMERZWAAG – Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld in de Saedkampe in Kollumerzwaag. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd van deze tegenstander meer verwacht. De gasten uit Zuidhorn beschikken over ervaren technische spelers.

Dit seizoen heeft DOS de weelde om 3 nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. Alle drie spelers, Vincent Beekma, Martijn Berends en Jan Willem van der Weij waren voor deze wedstrijd beschikbaar, waardoor coach De Vries sinds lange tijd gebruik kon maken van meerdere wissels. Helaas was vaste waarde van het team Cornelis van Slageren niet aanwezig i.v.m. een medische ingreep.

Vanaf de eerste set werd er met volle overtuiging gespeeld. Vanaf de midpositie werd er vanouds gescoord door Kees Kloosterman en Douwe Kooistra. Alhoewel dit zijn eerste wedstrijd voor DOS was, wist Vincent met geplaatste ballen de verdediging van de tegenstander om de tuin te leiden. Met een set stand van 25-13 gingen de geel hemden met alle vertrouwen de tweede set in. Een set met een compleet ander beeld. De Meeuwen kwamen steeds meer in hun eigen spel. Het scorend vermogen van DOS ging snel naar beneden. Ondanks een spannende eindstrijd werd de set ingeleverd (24-26).

De mogelijkheid om nieuwe spelers in te zetten werd in de derde set gebruikt. Nieuwkomers Martijn en Jan Willem betraden het veld. Een dubbele wissel is riskant en leidde ook tot enige verwarring aan het begin van de set. Echter kwamen de spelers steeds meer in wedstrijd. Mede door spectaculaire reddingen werd de set glansrijk afgesloten met 25-21. Het handje vol publiek werd vermaakt.

DOS was vol vertrouwen om de vierde set ook naar binnen te slepen. Dit vertrouwen was echter niet genoeg. Door veel persoonlijke fouten en misverstanden konden De Meeuwen op routine de set naar eigen hand zetten (18-12). Een vijfde set moest beslissen wie met de winst naar huis kon gaan. Er werd teruggegrepen naar de opstelling van de eerste set om de rust weer terug te krijgen in het team. Dit slaagde en ondanks een spannend begin van de set, werd het einde relatief gemakkelijk winnend afgesloten.

Door deze overwinning mag DOS de tweede plaats op de ranglijst innemen. Komende donderdagavond staat de uitwedstrijd tegen DIO Bedum op de planning. 15 oktober wordt om 17.00 uur.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00