DOS koploper na winst op Leevoc · Foto('s):

DOS koploper na winst op Leevoc

zondag 11 oktober 2015

DOS koploper na winst op LeevocHet eerste herenteam van volleybalvereniging DOS heeft zich zaterdag door een 0-4 (21-25, 19-25, 17-25, 16-25) overwinning op Leevoc bovenaan de ranglijst van de promotieklasse C genesteld. In de eerste twee sets leek het er lang op dat de Kollumerzwagers een moeilijke avond zouden gaan beleven, maar beiden werden toch nog gepakt. In het vervolg nam met name midspeler Douwe Kooistra zijn ploeg aanvallend bij de hand en konden er voor de tweede keer dit seizoen vijf punten aan het puntentotaal worden toegevoegd.

Coach Appie Hietkamp startte net als de afgelopen twee competitiewedstrijden en de bekerwedstrijd van afgelopen maandag, waarin DOS nipt met 2-3 (19-25, 31-29, 25-20, 18-25, 12-15) van derde divisionist Veracles verloor, met Peter Wolters op de diagonaal, Kees Kloosterman en Douwe Kooistra op de midpositie, Gerrit de Beer op de spelverdeling en Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buitenpositie.

In de eerste twee sets had de ploeg het moeilijk, er werden vooral in de aanval en netverdediging teveel fouten gemaakt. Toch liepen de Leeuwarders door een goede service en servicepass niet overdreven uit. Aan het eind van beide sets deed DOS er een schepje bovenop en werd beide keren de set gepakt. In de derde set kwam de ploeg snel met 0-4 voor, maar die voorsprong verdween al snel door opnieuw een hoge foutenlast in de aanval. In de loop van de set wisten de buitenaanvallers steeds beter de blokkering van Leevoc te omzeilen en mede door de constant goede prestaties van de midspelers leverde dat een grote voorsprong op. Met name Douwe Kooistra was in deze fase met enkele knappe aanvallen en blokkeringen zeer belangrijk voor het team.

De vierde set was een formaliteit. De thuisploeg kon behalve het begin van de set geen enkel moment aanspraak maken op een voorsprong en kwam steeds meer in een neerwaartse spiraal terecht. De service werd nog wel goed verzorgd, maar de servicepass niet. Hierdoor kon de toch al niet sterk acterende spelverdeler geen goede set-ups geven. De aanvallers konden hierdoor geen directe punten meer scoren, waardoor het initiatief volledig bij DOS kwam te liggen. Die wist wel raad met deze buitenkans en speelde de set en wedstrijd zeer professioneel uit.

DOS heeft nu veertien punten uit drie wedstrijden en kan zich in alle rust voorbereiden op de volgende wedstrijd, op 31 oktober uit tegen vc Zeus uit Sneek. Om ook dan voor een stunt te kunnen zorgen moet de ploeg de komende drie weken vooral proberen de aanval weer naar een constant hoog niveau te krijgen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00