DOS redelijk eenvoudig langs VC058 · Foto('s):

DOS redelijk eenvoudig langs VC058

zondag 06 oktober 2019

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag een redelijk eenvoudige 4-0 (25-17, 25-05, 25-19, 25-18) overwinning op hekkensluiter VC058 geboekt. De Kollumerzwagers behaalden echter alleen in de tweede set hun ware niveau, in de andere drie sets was het vooral tot en met de vijftien punten zo nu en dan te onzorgvuldig.

DOS begon met Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Peter Wolters, Cornelis van Slageren, Douwe Kooistra en Gerrit de Beer in de basis en Niels Huttema en jeugd A speler Luca van der Heide op de reservebank. In de eerste set bleek direct dat de heren niet echt bij de les waren, de service was goed maar de pass, spelverdeling en aanval waren niet optimaal. Daardoor konden de Leeuwarders redelijk makkelijk bijblijven. Halverwege de set werd het spelniveau echter opgekrikt en werd de eerste set toch nog gemakkelijk binnengehaald.

In het tweede bedrijf bleef de ploeg in dezelfde opstelling staan en werd het niveau van de eerste set doorgetrokken in de tweede. VC058 maakte daarin geen schijn van kans. De foutenlast aan de kant van de thuisploeg was zo laag dat de punten probleemloos aaneen geregen werden. Vooral Gerrit de Beer en Douwe Kooistra maakten indruk met hun service en blok. VC058 probeerde via de diagonaal, hun beste speler, punten te scoren maar daar slaagde de ploeg niet in. Een overduidelijke setstand was het gevolg.

Het was vervolgens de beurt aan Niels Huttema om in het veld te komen. Hij nam de plek in van Douwe Kooistra en wist na een ietwat moeizaam begin met name aanvallend enkele mooie punten te scoren. De automatismen uit de set ervoor waren echter logischerwijze verdwenen en daardoor verviel de ploeg weer in de fouten van de eerste set. De gastploeg greep zijn kans en kon weer een duit in het zakje doen. Een goede serviceserie van Gerrit de Beer en Niels Huttema en prima blokkering van Wouter de Vries maakten echter tijdig het verschil.

In de vierde set mocht Cornelis van Slageren naar de kant en kwam Douwe Kooistra op de buitenpositie. Een heel goede uitwerking had deze omzetting in eerste instantie niet, omdat de vaste patronen nu nog minder goed zichtbaar waren. VC058 begon steeds meer rally’s te winnen en nam uiteindelijk zelfs een kleine voorsprong. Op 11-12 raakte de ploeg echter het momentum kwijt, doordat het aan de kant van DOS eindelijk ging lopen. De spelers waren aan elkaar gewend geraakt en ondanks dat het spelbeeld rommelig bleef, werd door een mooie serviceserie van Kees Kloosterman een beslissende voorsprong genomen. Dit zorgde ervoor dat Luca van der Heide onbezorgd zijn eerste minuten kon maken in het eerste team.

Door de winst staan de Kollumerzwagers op de derde plek met tien punten uit twee wedstrijden en mogen zij komende donderdag naar St. Annaparochie afreizen voor het uitduel tegen laagvlieger VoVeSa. De doelstelling moet dan opnieuw een 0-4 overwinning zijn, liefst met het spel van de tweede set in dit duel.

© Verslag: Cornelis van Slageren

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00