DOS sluit seizoen af met winst · Foto('s): Sake Beerstra

DOS sluit seizoen af met winst

zondag 19 april 2015

Het eerste herenteam van DOS heeft het volleybalseizoen afgesloten met een 2-3 (25-20, 20-25, 25-16, 18-25, 06-15) overwinning op concurrent VC058. In de eerste drie sets draaide het nog niet lekker, maar daarna liepen de Kollumerzwagers over de gastploeg heen.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis aan midspeler Pieter van der Wal die deze week overleed na lang ziek te zijn geweest. DOS begon misschien wel door dit indrukwekkende moment weifelend aan het duel, passend en aanvallend was het niet al te best. Toch vocht de ploeg wel voor ieder punt en dat leverde uiteindelijk de nodige punten op. VC058 was aanvallend echter doortastender.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid, DOS deelde de lakens uit. De blokkering draaide nog niet zoals gewenst, maar voor de rest was het niveau zeer acceptabel. Dezelfde basis als de eerste set, Douwe Kooistra, Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Peter Wolters, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren, zorgde voor een schijnbare ommekeer in de wedstrijd.

Die ommekeer kwam er echter niet. Jan Zijlstra was in het derde bedrijf in het veld voor Wouter de Vries gekomen en ondanks dat hij het goed deed, was het de thuisploeg die door een goed draaiende aanval en uitstekende sprongservices een grote voorsprong nam. Aan de kant van DOS lukte niets, de pass werd niet goed gebracht en de aanval werd keer op keer in het blok of buiten het veld geslagen. Op 23-11 richtte de ploeg zich nog even op en werden vijf punten op rij behaald, maar daarna was de set voorbij.

Net als zo vaak dit seizoen waren de rollen in de volgende set weer omgedraaid. Wouter de Vries was in de ploeg gekomen voor Peter Wolters, terwijl de geblesseerde maar wel meegereisde Hielke Broersma zijn laatste wedstrijd voor DOS vanaf de bank moest bekijken. Er werd een veel betere pass afgeleverd, waardoor Gerrit de Beer een gevarieerde aanval kon opzetten. Vooral Douwe Kooistra, Kees Kloosterman en Cornelis van Slageren zorgden voor enkele mooie punten. VC058 probeerde nog wel aan te klampen, maar moest vanaf 12-15 toekijken hoe DOS in de ‘flow’ kwam en bijna geen fout meer maakte.

De beslissende vijfde set was een formaliteit. De Leeuwarders werden totaal overrompeld door een compact, bijna foutloos spelend DOS. Binnen tien minuten was de buit binnen. Door de winst heeft de ploeg definitief de zesde plek in de eindrangschikking veroverd met maar liefst eenenvijftig punten uit tweeëntwintig wedstrijden. Had de ploeg in dit duel een set meer gepakt dan was VC058 voorbijgestreefd, maar met een zesde plek is een uitstekende prestatie neergezet. In het begin van het seizoen bungelde de ploeg nog gevaarlijk onderaan de ranglijst. DOS sluit seizoen af met winst.

© Verslag: Cornelis Symen van Slageren

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00