DOS toont karakter tegen Buitenpost

Zondag 03-11-2019
KOLLUMERZWAAG - Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag op karakter een 3-2 (23-25, 23-25, 25-19, 25-22, 15-10) overwinning uit het vuur gesleept tegen VC Buitenpost. In de eerste twee sets speelde de ploeg, net als in het duel met Dosko/ Acta eerder deze week, vooral tegen zichzelf, maar vervolgens kwam de kwaliteit langzamerhand bovendrijven. Een goede service en blokkering zorgden uiteindelijk voor de beslissing.

De Kollumerzwagers begonnen met Peter Wolters, Wouter de Vries, Kees Kloosterman, Gerrit de Beer, Douwe Kooistra en Cornelis van Slageren in de basis en Luca van der Heide en Niels Huttema op de reservebank. De verwachting was dat de heren gezien hun plek op de ranglijst een redelijk gemakkelijke middag zouden kunnen krijgen, maar niets was minder waar. In de eerste twee sets was DOS niet fel genoeg en speelde Buitenpost buitengewoon prima volleybal. De promovendus, die dit seizoen twee ex-divisiespelers binnen de gelederen heeft, was aanvallend en verdedigend zeer effectief. De blokkering van DOS had vooral grote moeite met de aanvalskracht van deze twee beste spelers. Zij beslisten eigenhandig de eerste twee sets.

Coach Wouter de Vries liet Niels Huttema in de derde set binnen de lijnen komen voor Peter Wolters en dat bleek deze keer een gouden greep. Er kwam meer elan in het team en ondanks dat de blokkering nog steeds veel moeite had met de buitenaanvallen van Buitenpost, werd de set met grote cijfers gewonnen.

Het duel leek in de vierde set door een grote foutenlast op een sof uit te draaien voor DOS, maar op 16-19 werd de thuisploeg wakker en zorgden goede services en blokkeringen voor een ommekeer. Vooral Gerrit de Beer was bepalend in deze fase.

In de beslissende vijfde set ging het in eerste instantie gelijk op, maar al snel hadden de Buitenposters door vermoeidheid het vizier steeds minder vaak op scherp te staan. DOS profiteerde gretig en nam via enkele prachtig opgezette aanvallen een beslissende voorsprong van vijf punten.

Zo was aan het eind van de rit dan toch eindelijk weer een glimpje van het spel te zien, waarmee DOS twee jaar geleden nog derde werd in de promotieklasse. DOS staat door de winst op een prima tweede plek met twintig punten uit vijf duels en zes punten achterstand op koploper AFC. De ploeg heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Op 14 november speelt DOS uit tegen HVC-WH uit Harkema.

 

 

terug naar overzicht
DOS toont karakter tegen BuitenpostDOS toont karakter tegen BuitenpostMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie