DOS verliest door blessure van Olympia · Foto('s):

DOS verliest door blessure van Olympia

woensdag 12 oktober 2016

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag door een enkelblessure bij Cornelis van Slageren in de eerste ronde van het bekertoernooi niet kunnen stunten tegen mede promotieklasser Olympia uit Groningen.

In een mooie wedstrijd moest de ploeg bij een stand van 1-1 in sets (25-17, 22-25) en 19-16 in de derde set opgeven toen Cornelis van Slageren bij een scherpe aanval ongelukkig op een van de uitstekende poten van de scheidsrechtersstoel terecht kwam. Doordat de ploeg geen reserves had meegenomen was het direct over met de aspiraties van de Kollumerwagers in sporthal Beatrixoord.

De ploeg van Appie Hietkamp startte met Peter Wolters op de diagonaal, Kees Kloosterman en Douwe Kooistra op de midaanval, Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buitenaanval en Gerrit de Beer op de spelverdeling. De spelers begonnen vooral in de passing weifelend aan het duel, de technisch betere Groningers wisten door een geraffineerde service de gaatjes in de verdediging goed te vinden. Toch richtte DOS zich in de loop van de set op en werd de achtervolging ingezet. De lange blokkering van Olympia bleek echter een beslissende plaaggeest voor de aanvallers van DOS te zijn. Zij zorgden voor een duidelijke setstand in de eerste set.

De tweede set liet een geheel ander beeld zien, DOS nam door een fantastische serviceserie van Wouter de Vries een voorsprong van 2-11 en gaf die niet meer uit handen. De Groningers kwamen door aanvallende fouten nog wel terug tot 20-22, maar moesten de set na enkele goede blokkeringen van Peter Wolters en Douwe Kooistra aan de gasten laten.

In de derde set keek DOS al snel tegen een onoverbrugbaar lijkende achterstand van acht punten aan. Door opnieuw een goede blokkering en uitgekiende tactische aanvallende balletjes in het centrum kreeg de ploeg echter weer aansluiting bij Olympia. Net op het moment dat het duel voor het gevoel zou gaan kantelen, gooide de genoemde blessure roet in het eten.

Ondanks deze tegenvaller en het automatische verlies van de wedstrijd kunnen de geelhemden trots zijn op het vertoonde spel. Zij konden uiteindelijk goed meekomen met het hogere niveau in de promotieklasse in de regio Groningen. Een mooie conclusie.

Komend weekend staat de altijd lastige competitiewedstrijd uit tegen OPM Heerenveen op het programma. ‘Golden boy’ Hendrik Postma zal daarbij als spelverdeler optreden, terwijl Gerrit de Beer naar de buitenaanval verhuist.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00