DOS verliest nipt van BEO · Foto('s): Sake Beerstra

DOS verliest nipt van BEO

zondag 14 januari 2018

Het eerste herenteam van DOS heeft de thuiswedstrijd tegen nummer vier BEO nipt met 2-3 (25-17, 25-20, 22-25, 18-25, 13-15) verloren. Aanvankelijk leken de Kollumerzwagers een gemakkelijke middag te beleven, maar vanaf de derde set kwam BEO beter in zijn spel en werd die ploeg de bovenliggende partij.

Coach Appie Hietkamp kon over een volledige selectie beschikken en startte daardoor met Peter Wolters op de diagonaal, Wouter de Vries en Cornelis van Slageren op de buiten, Kees Kloosterman en Douwe Kooistra op de mid en Gerrit de Beer op de spelverdeling. Hendrik Postma nam als reserve spelverdeler plaats op de bank. DOS begon sterk aan het duel, er werd sterk geserveerd en aangevallen. Dit leverde in zowel de eerste als tweede set een onoverbrugbare voorsprong op.

In de derde set zakte het spelpeil van de Kollumerzwagers en ging dat van BEO omhoog. Die ploeg genereerde steeds meer serviceseries, waardoor de thuisploeg steeds in de achtervolging moest. De energie die de ploeg daar in moest zetten brak hem uiteindelijk op. Aan het eind van de set zorgde BEO via enkele blokkeringen voor de eerste setwinst.

De spanning in de wedstrijd was terug. BEO trok de goede lijn door in de vierde set, terwijl bij DOS de scherpte weg leek te zijn. Exemplarisch was het missen van vier opeenvolgende aanvallen van Douwe Kooistra en vijf aanvallen van kerverse vader Cornelis van Slageren. De wil was er wel, maar het lukte de ploeg niet om uit de dip te raken.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. DOS verschafte zich een goede uitgangspositie door een 13-10 voorsprong te nemen, maar ging het onder andere door een paar onfortuinlijke punten toch nog mis.Doordat BEO maar een punt dichterbij is gekropen, staat DOS echter nog steeds op een mooie tweede plek op de ranglijst met veertig punten uit twaalf duels. Al met al geen heel slecht begin van de tweede seizoenshelft. Komende zaterdag staat het thuiswedstrijd tegen Bolsward op het programma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00