DOS verliest onnodig van Oudehaske · Foto('s): Sake Beerstra

DOS verliest onnodig van Oudehaske

zondag 07 december 2014

Het eerste herenteam van DOS heeft zaterdag ondanks goed volleybal met 2-3 (25-20, 23-25, 25-16, 22-25, 13-15) verloren van Oudehaske. De ploeg had recht op een 4-0 of 3-1 overwinning, maar moest door teveel individuele fouten een 2-3 nederlaag toestaan.

De Kollumerzwagers begonnen goed aan de wedstrijd. Oudehaske werd flink onder druk gezet door de basiszes Peter Wolters, Pieter van der Wal, Cornelis van Slageren, Hielke Broersma, Kees Kloosterman en Gerrit de Beer. Pas aan het eind van de set deed de ploeg via de buitenspelers iets terug, maar de ploeg verloor de eerste set kansloos. In de tweede set was het spelbeeld hetzelfde alleen kwam Oudehaske langszij door de slordigheden in de service en de aanval bij de thuisploeg. DOS stelde in de vierde set weer orde op zaken. Met Wouter de Vries op de spelverdeling en Douwe Kooistra op de midpositie werden de Oudehaskers compleet overrompeld.

In de vierde set leek de ploeg het karwei simpel af te maken, de gehele set stond er een vier punten voorsprong op het scorebord. Door fouten in de blokverdediging en service verdween deze voorsprong echter als sneeuw voor de zon en moest de ploeg een vijfde set toestaan. Deze onverwachte ontwikkeling kwam de ploeg in die set eigenlijk niet meer boven. De ploeg kwam na een achterstand van 08-13 nog knap terug tot 13-14, maar toen maakte een technische fout aan het net een eind aan de wedstrijd. Ondanks het ietwat teleurstellend ogende resultaat kan de ploeg tevreden zijn met de twee gesprokkelde punten, de ploeg bezet er de tiende plaats mee met achttien punten uit tien wedstrijden. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen BEO op het programma.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00