DOS wint overtuigend van VoVeSa · Foto('s): 

DOS wint overtuigend van VoVeSa

zaterdag 12 oktober 2019

Ook in het derde competitieduel kon coach Appie Hietkamp, die vandaag meegereisd was, beschikken over een fitte selectie. Daardoor startten dezelfde zes spelers als de overige duels in de basis, namelijk Peter Wolters, Kees Kloosterman, Wouter de Vries, Douwe Kooistra, Gerrit de Beer en Cornelis van Slageren.

Niels Huttema, die bij warming up al wel indruk maakte met prachtige smashes, begon op de reservebank. DOS maakte direct korte metten met de eventuele aspiraties van de thuisploeg, door een goede service en blokkering werd de verdediging meteen in verlegenheid gebracht. De aanvallen die vervolgens opgezet werden, waren een prooi voor de blokkering of werden eenvoudig in het net geslagen. Een eenvoudige setwinst was het gevolg.

Het was duidelijk dat het behouden van de concentratie de grootste uitdaging zou worden in dit duel. In de tweede set bleek dit nog dik in orde, de ploeg maakte maar negen individuele fouten. Die vonden vooral in de verdediging achter het blok plaats. VoVeSa had werkelijk niets in de melk te brokkelen.

In de derde set kwam Niels Huttema op de plek van Douwe Kooistra te staan en hij perste er direct enkele mooie punten uit op de mid. Ook in de verdediging was hij direct op dreef. Het waren juist de andere hoofdpassers die er even niets van bakten in het begin van dit bedrijf. Een van de buitenspelers nam hen vijfmaal met een strakke service op de korrel en dat leverde een voorsprong op van 6-2. Daarna was de concentratie echter terug en werd VoVeSa weer bijgehaald en voorbij gestreefd. Er was wat meer energie voor nodig dan in de eerste twee sets, maar uiteindelijk kwam het kwaliteitsverschil weer bovendrijven.

Douwe Kooistra kwam in de laatste set binnen de lijnen voor Wouter de Vries en daardoor verhuisde Niels Huttema naar de buitenpositie. Deze omzetting veranderde echter niets aan het spelbeeld, DOS had het beste van het spel en bij VoVeSa was het beste er juist vanaf. Een van de jeugdspelers was in het veld gekomen, en ondanks dat hij het best goed deed, verdwenen alle vaste patronen binnen het team. Bijna iedere bal viel op de grond en dat legde de basis voor opnieuw een ruim verlies in de set.

DOS staat door de overwinning op de tweede plek met de maximale score van vijftien punten uit drie duels, maar moet desondanks koploper AFC voor zich dulden. Die heeft zeventien punten uit vier duels. Op 31 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen het lastige Dosko/ ACTA. Twee dagen later, op zaterdag 2 november mogen de heren alweer aantreden in de eerste klasse E. VC Buitenpost zal dan te gast zijn in sporthal De Saedkampe. Al met al twee belangrijke wedstrijden, waarbij toch minimaal acht punten behaald moeten worden wil de ploeg meedoen om de koppositie.

© Verslag: Cornelis van Slageren

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2020 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?