Dr. Theun de Vriesskoalle Feanwâlden bij de winnaars Techniek Toernooi · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Dr. Theun de Vriesskoalle Feanwâlden bij de winnaars Techniek Toernooi

vrijdag 18 april 2014

Bij het Drenthe College in Emmen ging het er donderdag 17 april niet om wie de meeste paaseieren zou vinden. Het erepodium in het opleidingscentrum was gereserveerd voor de beste techniekers van Noord-Nederland die meededen aan de finale van het Techniek Toernooi Noord 2014. Zestig teams van basisscholen uit Groningen, Friesland en Drenthe waren naar Emmen gekomen om te bepalen wie de prijzen mee naar school mochten nemen. Uiteindelijk riep een jury van professoren van de Rijksuniversiteit Groningen zeventien teams uit tot winnaars.

Friesland werd vertegenwoordigd door scholen uit Feanwâlden, Kollum, Kollumerpomp, Oosterwolde, Oudehaske en Sibrandabuorren.

Prijzenregen

De prijzen werden verdeeld over vier uitdagingen die allemaal in het teken stonden van ‘Transport en logistiek’. CBS de Zaaier uit Delfzijl viel bij alle competities in de prijzen. De school sleepte één keer de hoofdprijs in de wacht, één keer de tweede prijs en twee keer de derde prijs. De andere eerste prijzen gingen naar Joseph Haydn uit Groningen, de Brinkschool uit Haren en OBS F.T. Venema uit Westerlee. Joseph Haydn nam verder een derde prijs mee naar huis, de Brinkschool een creativiteitsprijs voor het slimste of origineelste ontwerp.

De overige tweede, derde en creativiteitsprijzen gingen naar CBS de Vore (Delfzijl), de Daltonschool (Ees), de Diedeldoorn (Emmen), Op Wier (Ezinge), de Brederoschool (Groningen), de Spil (Klazienaveen), de Rank (Onstwedde) en OBS Dr. Theun de Vriesskoalle uit Feanwâlden.

Bij de schoolprijzen ging het om cheques waarvoor techniekartikelen kunnen worden aangeschaft. Bovendien mogen alle winnaars meedoen aan de landelijke finale van het Techniek Toernooi op 5 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar gaan ze de strijd aan met teams van basisscholen uit heel Nederland.

Alles draait om jouw techniek

Het Techniek Toernooi is een initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en wordt gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. De organisatie van het Techniek Toernooi Noord is in handen van het Drenthe College, in nauwe samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, Cedin en Stenden Hogeschool. Daarnaast kan het Techniek Toernooi Noord rekenen op steun vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Onder het motto ‘alles draait om jouw techniek’ willen alle betrokkenen onderwijs in wetenschap & techniek laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders.

Voor meer informatie: www.techniektoernooi.nl/noord

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio