Driedaagse Waddenmars voor jongeren · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Driedaagse Waddenmars voor jongeren

donderdag 07 april 2022

LEEUWARDEN – Dertig jongeren tussen de 18-27 jaar kunnen op 24, 25 en 26 juni een driedaagse tocht op en over het Wad maken. De tocht, er is een route boven elk van de waddenprovincies, is onderdeel van Programma naar een Rijke Waddenzee i.s.m. Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie. De route gaat per fiets, bus en wandelend.

De Waddenmars biedt de deelnemers die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden, een Waddenbeleving als nooit tevoren, zo belooft de organisatie. Twee dagen vol activiteiten op en rond het Wad die alle zintuigen prikkelen en met ontmoetingen en gesprekken met experts, bewoners uit het gebied, toevallige voorbijgangers en schoolklassen.

Toekomstbeeld
Het toekomstbeeld is gericht op de toekomst van het Wad, de balans tussen ecologie en economie én de nalatenschap van het Wad voor volgende generaties. Alle input gebruiken de jongeren op de derde dag tijdens een plekberaad. Op deze dag stellen ze een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050 en de wijze waarop de jongeren daarin een stem willen hebben.

Manifest
De jongeren overhandigen het manifest na afloop van de Waddenmars aan Christianne van der Wal-Zeggelink, de Minister van Natuur en Stikstof om hiermee jongeren een stem te geven in beleid en toekomstvisies voor het Waddengebied. Een aantal van hen  kan vervolgens (aanvullend) deelnemen aan de trilaterale jongerenconferentie eind augustus/begin september, vooruitlopend op de trilaterale Ministersconferentie in november 2022.

Meedoen aan de Waddenmars is gratis. Aanmelden kan t/m 30 april via www.rijkewaddenzee.nl/waddenmars.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio