Droomstart voor Anjum · Foto('s): RTV
  RTV

Droomstart voor Anjum

zondag 17 oktober 2021

MINNERTSGA – Na vier wedstrijden ziet Anjum zichzelf terug in de top van de derde klas B. Eén gelijkspel en drie overwinningen op rij betekenen een puntentotaal van tien. Een droomstart. Misschien ligt de late gelijkmaker in de eerste wedstrijd van het seizoen wel aan de grondslag van deze sterke seizoenstart. Niet opgeven, maar gaan voor een resultaat. Het levert in de beginfase van deze voetbaljaargang geen windeieren op.

Minnertsga-Anjum was een ontmoeting tussen twee gelijkwaardige teams. Beide elftallen zijn in opbouw. Beide trainers brengen een team binnen de lijnen dat een mooie mix isvan spelers met routine en aanstormend jeugdig talent.

De aanwezige toeschouwers, het waren er deze keer 115, zagen twee teams die voor een resultaat gingen. De thuisclub ging voortvarend van start. Er werden echter speldenprikjes uitgedeeld. De Anjum verdediging had ook deze keer de zaakjes prima voor elkaar. Op het moment dat de zon door het grijze wolkendek heen brak, scoorde Anjum de 0-1. Een vloeiende aanval over de linkerflank werd door Sijtse Koree achter keeper Jorn Helder geschoten.

De zon brak ook letterlijk door voor de Anjumers na een half uur spelen. Andermaal een mooie aanval , een kopie van de eerste Anjumer goal, deze keer afgerond door Johan Boersma. Op het scorebord 0-2. Geen wolkje aan de lucht voor de in het rood-zwart spelende Anjumers. Ook niet aan het slot van de eerste helft. Minnertsga kwam tot driemaal toe dreigend het strafschopgebied van Anjum binnen. Of de inzet werd geblokt, of keeper Lolke Dijkstra wist de inzet onschadelijk te maken.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. De thuisclub probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dit had al na 60 seconden spelen gestalte kunnen krijgen. Geheel vrijstaand voor het vijandelijke doel wist één van de Minnertsga voorwaartse de bal niet tegen het net te schieten. Het was achteraf de kans op de zo gewenste treffer. Ook Laurens Hoekstra probeerde twee keer de Anjum verdediging te verschalken. Zowel Wiebe Wessel Bos als Wiebe Dijkstra wilden van geen wijken weten. Het bleef bij een tussenstand van 0-2.

Halverwege het tweede bedrijf leek Anjum de wedstrijd “in het slot te gooien”. Leek, want het doelpunt van Jan Tijtsma werd geannuleerd wegens buitenspel. Een moment wat tot veel “stof der discussie opleverde”.

Het bleef tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Kerk spannend. Zeker op het moment dat de thuisclub in de 86ste minuut wel de aansluitingstreffer liet noteren. Het was Gerlof Glazema die in een onoverzichtelijke situatie de bal in het Anjumer doel wist te schieten. De 1-2 tussenstand werd uiteindelijk ook de eindstand. De Anjumer voorsprong kwam in de slotfase niet meer in gevaar. De derde overwinning op rij was een feit.

Zaterdag reist Anjum naar Rijperkerk. Deze vroege topper van het seizoen begint om 14.30 uur.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio