DTL boekt uitstekende overwinning op WWC

Maandag 10-02-2020
HANTUM - Afgelopen zaterdag ontving DTL het sterke WWC uit Wiuwert en Mantgum. Een geduchte tegenstander, DTL liep in de uitwedstrijd nog tegen een enorme zeperd aan. Revanche voor de enorme 24-11 nederlaag, maar ook voor de kansloze nederlaag van vorige week tegen Westergo. DTL wil de laatste plaats in de poule dan ook zo snel mogelijk verlaten.

Dat moest vandaag gebeuren met Sietske Braaksma-de Vries en broer Botte de Vries, beide terug van weg geweest, in de basis. Met een enorme inzet begon het team van coach Wybe Kuipers sterk aan de wedstrijd. Dit was ook nodig om WWC gelijk duidelijk te maken dat ze niets cadeau kregen. Na over en weer doelpunten zag het publiek een enerverende wedstrijd. Tot 4-4 ging het gelijk op en toen wist DTL voor het eerst in de wedstrijd een gaatje te slaan van 2 goals. WWC, wat scorend vooral afhankelijk was van de heren, wist een paar keer weer op 1 goal te komen maar telkens wist DTL de voorsprong weer te vergroten. Even was het gaatje 3 goals maar in een wedstrijd vol met passie en strijd wist WWC de achterstand voor rust nog iets te verkleinen. Echter met een meer dan verdiende 9-7 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Waar DTL doorgaans niet heel scherp aan het 2e bedrijf begint was het vooral nu zaak om door te gaan met het hoge niveau van voor rust. Dit slaagde behoorlijk goed want al snel wist DTL de voorsprong uit te breiden naar 3 goals. Gelijk doordrukken tegen deze taaie tegenstander zat er niet in want telkens als DTL scoorde hadden de gasten het antwoord klaar. Echter hoe langer de tijd verstreek, hoe ongeduldiger WWC werd. DTL dwong de gasten tot wanhoopspogingen en wist zelf geduldig te spelen en lange aanvallen op te zetten. Met nog 10 minuten op de klok was de voorsprong met 13-10 nog altijd 3 goals. DTL zag de overwinning steeds dichterbij komen. WWC gaf de moed echter nog niet op en bleef stug door aanvallen maar DTL had haar zaakjes prima voor elkaar en speelde de wedstrijd zeer professioneel uit. Beide teams wisten om en om nog 2 goals te maken maar spannend werd het niet meer. Met een 15-12 overwinning bekroonde DTL een uitstekende wedstrijd.

Een meer dan welkome overwinning die uitbundig gevierd werd door de Hantumers. Mede doordat de concurrenten onderin bijna allemaal ook punten wisten te pakken blijft het ongekend spannend. Na een korte skivakantie pakt DTL op 29 februari de draad weer op met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat TFS. Wederom een moeilijke wedstrijd maar DTL reist vol vertrouwen naar Houtigehage en zal er alles aan doen om de punten ook dan mee te nemen naar Hantum.

terug naar overzicht
DTL boekt uitstekende overwinning op WWC
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie