DTL onderuit tegen WWC · Foto('s): 

DTL onderuit tegen WWC

maandag 02 december 2019

Zaterdag 30 november moest DTL vroeg uit de veren en ’s morgens vroeg om 10:45 al vertrekken vanaf het sportveld richting de Easterein. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om de Easterein bij Bolsward in de buurt en niet bij Drachten. Na het gelijkspel tegen Westergo vorige week zou het dit weekend toch fijn zijn als we twee punten pakten ipv één.

De wedstrijd begon goed voor DTL met een 0-2 voorsprong. Daarna was WWC erg overtuigend en scoort veel doelpunten van afstand terwijl DTL geen kansen afrond. Halverwege de eerste helft staat het dan 7-2 in het voordeel van de thuisploeg. DTL scoort daarna nog wel tweemaal waardoor de stand 8-4 wordt. WWC is hierna weer erg goed op schot en scoort vijfmaal. De ruststand is dan ook 13-4.

In de tweede helft starten Pieter Anne en Eelke in plaats van Jacco en Jacob, die beiden overigens goed speelden. DTL scoort net als in de eerste helft tweemaal, maar WWC blijft ook niet stilzitten en scoort vijfmaal. De stand is op dat moment 18-6. Daarna gebeurt exact hetzelfde, DTL scoort twee en WWC vijf doelpunten, waardoor de stand 23-8 wordt. In de slotfase weet DTL nog driemaal te scoren tegenover één doelpunt van WWC. De eindstand is dan ook 24-11.

Het is duidelijk dat DTL nog lang niet uitgeslapen was. Met maar vier doelpunten in de eerste helft en maar 7 in de tweede helft moeten er véél meer kansen worden afgerond, of moet er véél beter verdedigd worden. En als dit beide niet gebeurt, wordt het lastig om überhaupt een wedstrijd te winnen. Werk aan de winkel dus. Al onze trouwe supporters bedankt voor het bijwonen van dit teleurstellende schouwspel, hopelijk kan DTL volgende week in Holwerd wat aantrekkelijker korfbal laten zien. Tot dan!

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?