DTL niet opgewassen tegen TFS · Foto('s):

DTL niet opgewassen tegen TFS

maandag 09 december 2019

Afgelopen zaterdag kreeg DTL in de 3e ronde van de zaalcompetitie kampioenskandidaat TFS op visite in Holwert. Een geduchte tegenstander die aan een uitermate sterk seizoen bezig is getuige ook het feit dat de Kompenijsters al 9 wedstrijden op rij niet verloren hebben. DTL daarentegen is aan een wisselvallig seizoen bezig en was na de oorwassing tegen WWC gebrand op een beter resultaat.

Coach Wybe Kuipers van DTL had de basisformatie op 2 plaatsen gewijzigd. Deze nieuwe samenstelling begon goed aan de wedstrijd. Door de gasten fel druk te geven kwamen ze niet in de wedstrijd. Na in de beginfase om en om enkele goals te hebben gemaakt wist DTL een sterke fase in de eerste helft te bekronen met een 5-2 voorsprong. De sterspelers aan de kant van TFS werden goed aan banden gelegd en DTL kon naar hartenlust aanvallen. Men vergat echter de score uit te breiden en een klein cadeautje van de verder prima leidende scheidsrechter Wiegersma bracht TFS weer terug in de wedstrijd.

Dit greep men met beide handen aan want enkele aanvallen later was de stand bij 5-5 alweer gelijk. DTL ging echter niet bij de pakken neerzitten en rechte de rug. In een attractieve eerste helft pakte DTL net voor rust de regie weer over en met een 6-5 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Er had misschien nog wel wat meer ingezeten maar vooral in vergelijking met vorige week speelde DTL stukken beter. Het was zaak het niveau vast te houden maar alle goede bedoelingen ten spijt; TFS begon ijzersterk aan de 2e helft. Of beter gezegd; door enkele persoonlijke fouten van DTL slaagde TFS er in om 4 maal op rij te scoren. Nog geen man over boord bij deze 6-9 stand maar DTL moest nu in de achtervolging. Met de steun van het publiek slaagde dit prima want bij een 9-10 stand zat DTL op het vinkentouw.

TFS leek even te wankelen maar juist de sterspelers aan de kant van de gasten, die niet in de wedstrijd zaten, stonden op dit moment op en wisten de voorsprong uit te breiden tot 10-14. Er was nog tijd om de schade te herstellen maar TFS wist door lange aanvallen op te zetten de wedstrijd beheerst uit te spelen. Beide teams waren in de slotfase nog tweemaal trefzeker en hierdoor werd de wedstrijd afgefloten bij een 12-16 stand in het voordeel van de gasten.

De hele wedstrijd het idee dat er wat te halen viel en uiteindelijk met lege handen staan. Dat was het gevoel wat er na afloop overheerste. Om niet nu al de aansluiting met de middenmoot te verliezen is het zaak om volgende week tegen Spannum de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Een team waartegen DTL nog wel het één en ander heeft goed te maken dus er zal alles aan gedaan worden om de volle buit mee te nemen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00