DTL wint eerste zaalwedstrijd · Foto('s):

DTL wint eerste zaalwedstrijd

zondag 08 november 2015

Na een aantal weken voorbereiding startte zaterdag de zaalcompetitie. DTL ontving in thuishaven ‘de Ynset’ te Holwerd de gasten uit Surhuisterveen. De reserves speelden voorafgaand tegen It Fean 3. DTL wist deze wedstrijd keurig te winnen dus voor DTL 1 zaak om dit goede voorbeeld te volgen.

Trainer/ coach Anne Lootsma hamerde in het gesprek voor de wedstrijd op een scherpe start. Helaas gebeurde dit niet aan de bouwbedrijf Postma-zijde waardoor It Fean gemakkelijk kon uitlopen naar 1-6. Daarna werden er door de Hantumers langere aanvallen opgezet waardoor het combineren makkelijker ging en de achterstand langzaamaan weggewerkt kon worden. Ook verdedigend wisten de DTL-ers wat meer druk te zetten en waren rondom de korf alerter. Zo stond er bij rust een voordelige 8-6 op het scorebord.

Door in de pauze de afspraken op een rijtje te zetten en even tot rust te zijn gekomen was DTL vastberaden om de tweede helft scherper te beginnen. Gelukkig werd er nu woord gehouden en werden er mooie aanvallen opgezet waaruit prachtige en vooral belangrijke goals vielen voor de felbegeerde winstpunten. DTL liep steeds iets meer weg van It Fean en speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit. De goed leidende scheidsrechter Veenstra floot na 30 minuten voor het laatst deze avond. Zo wonnen de Hantumers de eerste thuiswedstrijd met 20-11. Volgende week gaat DTL op bezoek in Roden waar ze tegen Noordenveld zullen strijden om de punten. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00