Duurzame driedaagse op Schiermonnikoog · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

Duurzame driedaagse op Schiermonnikoog

vrijdag 20 september 2019

Schiermonnikoog beleeft vanaf woensdag 25 september een duurzame driedaagse. Die start woensdagochtend met het verwelkomen van honderd studenten, hoogleraren en begeleiders van de Hanze Hogeschool voor de Schier Academy. Diezelfde middag is er een informatie- en warenmarkt rondom de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag. Schiermonnikoog zet zich in voor duurzame ontwikkelingsdoelen en een CO2-neutraal eiland.

Schier Academy: The world meets at Schiermonnikoog De masterstudenten gaan kijken hoe het mogelijk is Schiermonnikoog te transformeren in een CO2neutraal eiland. Zij komen van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 september naar Schiermonnikoog om hier hun lesjaar te beginnen. De Hanze Hogeschoolstudenten komen van drie verschillende opleidingen en uit 25 verschillende landen. Zij inspireren, delen kennis, ervaringen, creatieve en innovatieve ideeën. Het grootste deel van het programma is voor een ieder toegankelijk: inspiratiesessies door sprekers, werkprogramma’s van de studenten en hun eindpresentaties op vrijdag. Duurzame informatie- en warenmarkt Woensdagmiddag van 14.00-16.30 uur organiseren de gemeente Schiermonnikoog en de Werkgroep fair trade Schiermonnikoog een informatie- en warenmarkt. Hier laten diverse eilander verenigingen en organisaties zien hoe zij zich inzetten voor de internationale duurzame ontwikkelingsdoelen. Maar liefst 75% van de duurzame doelen is vertegenwoordigd tijdens deze markt. De markt start met het hijsen van de GlobalGoals Vlag door burgemeester Ineke van Gent. De Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag is opgezet door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact