DWA/ARGO 1 maatje te groot voor WIK ’34 1 · Foto('s): 

DWA/ARGO 1 maatje te groot voor WIK ’34 1

woensdag 16 januari 2019

Met als wedstrijdsponsor All Print, kwam de selectie van DWA/ARGO op zaterdag 12 januari afgereisd naar Damwâld, waar om 19:55 uur het duel tegen de delegatie van KV WIK ’34 plaatsvond.

DWA/ARGO is een ploeg in vorm, en was dus wel degelijk een grote kluif voor de ploeg van Johannes Koster, die de ploeg goed voorbereid het veld opstuurde. Na een oefenwedstrijd tegen Flamingo’s 3 gewonnen te hebben, begon de thuisploeg vol vertrouwen aan deze relatief onbekende tegenstander.

De wedstrijd begon echter stroef voor de selectie van WIK ’34, de eerste tien minuten werd er slechts twee keer gescoord, terwijl DWA/ARGO wel degelijk de korf meerdere malen wist te vinden. De uitspelende ploeg wist door middel van hoog druk zetten de thuisploeg uit hun ritme te halen, daarnaast wisten zij hun eigen individuele krachten goed te benutten waardoor er meerdere keren kon worden geschoten in één aanval. De efficiëntie van de schoten was veel te laag bij de spelers van WIK ’34, kansen werden niet afgerond waardoor de stand niet gelijk opliep, DWA/ARGO wist effectief met hun kansen om te gaan en zorgde er voor dat de voorsprong steeds groter werd.

Na de rust kwam WIK ’34 beter de kleedkamer uit, de ploeg wist zich enigszins te herstellen door een aantal mooie doelpunten te maken, een paar individuele acties lieten zien dat de ploeg wel degelijk goed kan korfballen. Toch bleef DWA/ARGO de bovenliggende partij naarmate de wedstrijd vorderde, uit alle onmogelijke hoeken wisten zij de korf te vinden waardoor ze de voorsprong makkelijk in stand wisten te houden. Toen de scheidsrechter die avond voor het laatst op de fluit blief, was de score 11-23 van het scorebord af te lezen.

Een duidelijke en terechte overwinning voor de ploeg van André Pettinga, die met zijn team de punten mee terug naar Winsum nam. In de volgende wedstrijd neemt KV WIK’34 het op tegen de selectie van Deinum, op zaterdag 19 januari zal het daar om 15:45 een uitwedstrijd spelen. DWA/ARGO zal het gaan opnemen tegen Zunobri 1.

© Verslag: Franke Zeinstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact