Echtpaar Bruinsma 60 jaar getrouwd

Donderdag 12-12-2019
DE WESTEREEN - Woensdag 11 december was het 60 jaar geleden dat Jan Bruinsma en Greta de Bruin in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Klaas Agricola kwam deze ochtend namens de gemeente Dantumadiel het echtpaar feliciteren met dit huwelijksjubileum. Ze kregen twee jongens waarvan er helaas één is overleden. Er zijn 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Jan Bruinsma is 82 jaar en geboren in Zwagerbosch. Jan heeft altijd in de bouw gewerkt. maar daarmee stopte hij op 48 jarige leedtijd in verband met rugproblemen. Op 24 jarige leeftijd bouwde hij zijn eerste huis. Daar hebben ze 5 jaar gewoond. Daarna bouwde hij nog 2 woningen. Ook verhuisden ze naar De Westereen.

Greta de Bruin 84 jaar oud werd geboren in de Westereen. Na de Baarsma’s werkte ze bij de Ria in de Westereen. Ze ging naar de naaischool in Dokkum.

Ze trouwden in het gemeentehuis van Kollum. Greta gleed op de trappen van het gemeentehuis uit door de hevige sneeuwval. Jan kon haar nog net opvangen.
Op de veiling in De Westereen leerden ze elkaar kennen. Jan vroeg haar, ben je hier lopend? Dan krijg je mijn fiets mee, maar de fiets moest de volgende dag ook weer terug en zo kwam het contact tot stand.
Na vele caravans te hebben gehad, hadden ze 36 jaar een boot.
Zomers fietsen ze veel en afstanden van 60 km is geen probleem. Jan fietst dagelijks nog een km of zes.

terug naar overzicht
Echtpaar Bruinsma 60 jaar getrouwdEchtpaar Bruinsma 60 jaar getrouwdKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Koos Scherjon

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie