Echtpaar Steegstra 65 jaar getrouwd · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Echtpaar Steegstra 65 jaar getrouwd

woensdag 29 mei 2019

Woensdag 29 mei 2019 was het 65 jaar geleden, dat Dirk Steegstra in het huwelijksbootje stapte met Alie Meijer, nu beide 89 jaar. Burgemeester Apotheker van de gemeente Noardeast Fryslân kwam hen feliciteren met dit heuglijke feit. Zaterdag is het feest al gevierd met familie en kennissen.

Dirk Steegstra is geboren op ‘e Skans in Oostmahorn. Hij is de zoon van Anne Steegstra en Reinouw de Boer. Alie Meijer is geboren op de Wâlddyk onder Westergeest. Zij is de dochter van Sietse Meijer en Wijtske de Jong. Het echtpaar heeft 4 kinderen, één zoon en drie dochters. Er zijn 13 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Op de vraag hoe ze elkaar getroffen hebben, vertelde Dirk, dat zij met een jongensgroep altijd door de dorpen in de omgeving gingen fietsen. Alie was met een groep meisjes onderweg naar de brievenbus, om een kaart te versturen naar soldaten in Nederlands Indië. Zo kregen ze contact en verkering. Na 6 jaar verkering wilden ze graag een huis, maar dat was in die tijd lastig in Anjum.

Dirk Steegstra was smid van beroep bij het bedrijf Broekens in Anjum. Daarna hebben ze 6 jaar gewoond in Creil in de Noord Oost Polder waar hij bij een nieuwe smederij zijn beroep kon uitoefenen. Toch trok Anjum weer en begon Dirk weer bij zijn oude baas in Anjum. Voor mevrouw Steegstra was het wel even wennen, ze had het in Creil erg naar de zin. Ze wonen nu al weer 14 jaar in een seniorenwoning met een prachtig uitzicht over de landerijen.

Hobby’s
De heer Steegstra heeft in zijn vrije tijd heel veel aan smeedwerk gedaan. Hij maakte onder andere bistrotafeltjes en stoeltjes, speelgoed voor de kinderen enz. Verder deed mee aan Hoefsmidbeslagkeuringen en behaalde daarbij vele medailles. Steegstra heeft diverse bestuursfuncties gehad in Dorpsbelang en in het Schoolbestuur en hij was bij de Vrijwillige Brandweer, waarvan hij een wandbord kreeg als herinnering.

De hobby’s van mevrouw Steegstra zijn handwerken, schilderen, naaien. Ze borduurde onder andere de kerkkleden en heeft voor alle 8 kleinkinderen een geboortetegel geborduurd.
Ze maakte prachtige lampenkapjes en omdat haar man smid was, zorgde die voor het binnenwerk.
Mevrouw heeft ook diverse bestuursfuncties gehad, in schoolbestuur in Creil en in het bestuur van de vrouwenvereniging.

Voor wat betreft de vakantie, ging het echtpaar op stap met de vouwcaravan. Vijf en twintig jaar lang hebben ze dat gedaan.

Echtpaar Steegstra 65 jaar getrouwd · Foto('s): Jantsje Wiersma
Echtpaar Steegstra 65 jaar getrouwd · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio