Echtpaar Verboom viert diamanten bruiloft · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Echtpaar Verboom viert diamanten bruiloft

maandag 16 juli 2018

Zondag 15 juli was het echtpaar Joop Verboom en mevrouw Bosgraaf uit Kollum 60 jaar gehuwd en vierden hun diamanten bruiloft. Burgemeester Bearn Bilker bracht namens de gemeente Kollumerland c.a. op 16 juli de felicitaties over. Het echtpaar kreeg een prachtig boeket bloemen en boekje over de gemeente Kollumerland c.a. uit handen van burgemeester Bilker.

De heer Verboom (geb. 19-05-1933) in Den Haag en mevrouw Bosgraaf (geb. 23-06-1933) in Kollum. Ze zijn op 15 juli 1958 getrouwd in de gemeente Kollumerland c.a..

Wat vliegt de tijd snel zegt Tjikke Verboom-Bosgraaf (85) en haar man Joop Verboom (85) is het daar roerend mee eens. We kenden elkaar al jaren vóór ons huwelijk. Ik ben geboren in Kollum (Augsbuurt-Lutjewoude). Toen het grote gezin Verboom met  8 jongens en l meisje in Kollum ging wonen kwam Joop al in beeld. Als geboren Hagenaar sprak hij Hollands en dat vond ik fantastisch. Hij kwam in dezelfde klas te zitten als ik en ook later op de Mulo. We gingen  samen naar dezelfde jeugdclub en langzamerhand groeide er iets moois tussen ons en toch gingen onze wegen uit elkaar. Gelukkig maar tijdelijk.

Als 3e telg van ons gezin werd ik geboren in Den Haag. In 1943 verhuisden we naar Rhenen. Vandaar geëvacueerd naar Zeist en in 1945 vertrokken we naar Kollum. Onze vader kreeg een benoeming als evangelist bij wat nu de naam draagt ’ de Kandelaar”. Ik kwam na mijn schooltijd terecht bij drukkerij Banda en ging verder in de boekhouding en ging deelnemen   aan het kerkelijk werk in onze gemeente. Tjikke slaagde voor het diploma kleuterleidster en heeft 8 jaar als juf voor de klas gestaan  aan de kleuterschool te Kollum. Sommigen die hier wonen en nú 70 jaar zijn zeggen haar nog gedag met “ha, juffrouw”.

We konden elkaar niet vergeten  en kregen  verkering(zó noemden ze dat vroeger). We gingen  aan trouwen denken. Dus sparen! Graag wilden we in Kollum wonen. Er was echter woning schaarste. In 1958 werd ons een duplexwoning aangeboden. Na 3 jaar verhuisden we naar de v.Bootsmalaan. We konden deze woning krijgen via het bedrijf Banda. Een zgn. bedrijfswoning. We kregen 5 kinderen, 4 meisjes en 1 jongen. Prachtig, maar de woning werd te klein.

In 1973 werden er aan de Meerkoetstraat koopwoningen gebouwd. We waagden de sprong en hebben een woning gekocht , waar we thans al vele jaren met veel plezier wonen met rondom de kinderen en een schare klein-en achterkleinkinderen. In ons trouwen mochten we actief zijn in diverse verenigingen. Intens verdriet is ons niet bespaard gebleven maar elke dag met z,n up en downs mogen we nog  samen dankbaar en in een redelijk goede gezondheid beleven. 60 jaar getrouwd. Veel om dankbaar voor te zijn.”Hoe groot is Uw trouw, o Heer”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Echtpaar Verboom viert diamanten bruiloft · Foto('s): Sake Beerstra
Echtpaar Verboom viert diamanten bruiloft · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio