Ee wil Ee blijven: dorp nummer acht tegen verfriesing · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Ee wil Ee blijven: dorp nummer acht tegen verfriesing

dinsdag 06 juli 2021

EE – Ook het dorpsbelang van Ee heeft zich inmiddels geschaard naast de dorpsbelangen van Aalsum, Hiaure en Waaxens. Het dorpsbelang van Ee wil dan ook dat de plaatsnaam Ee zo blijft en dat het geen Ie wordt. Eerder heeft het college van Noardeast-Fryslân de dorpen Burum, Munnekezijl, Warfstermolen en Kollumerpomp als ‘dispensatie’ verleend. Deze vier dorpsnamen in de provinciestreek met Groningen blijven in ieder geval Nederlandstalig. 

Lees hieronder de ingezonden brief

Geachte Politici,
Als bestuur van Dorpsbelang Ee willen wij namens onze leden graag een reactie geven op uw voorstel m.b.t. de Fryske plaknammen. In de eerste plaats willen wij onze verbazing uitspreken over deze wijze van uw besluitvorming. In deze bestuursperiode laat u geen gelegenheid voorbij gaan om de woorden draagvlak/ van onder op of mei de mienskip te benoemen als de basis van uw werkzaamheden/ besluitvorming.

Een terechte en passende werkwijze in 2021, waarin wij als Dorpsbelang ook steeds meer in betrokken worden. Maar bij deze ingrijpende beslissing voor onze en dus ook uw inwoners is deze open wijze van besluitvorming losgelaten? Of is volgens u de benadering van onze verenigingen om te reageren op dit “spontane” voorstel passend in uw eigen geprezen beleid van samen?

Mogelijk niet alleen voor ons als inwoners van Noardeast-Fryslan, maar ook u als gekozen politici, want na bestudering van uw breed gedragen bestuursakkoord komen wij m.b.t. dit onderwerp geen relevante info tegen. Mede hierdoor werden wij als bestuur hierdoor verrast, maar meenden via Facebook onze leden te moeten benaderen om hun mening. Deze benadering leverde een positieve reactie op van slechts 10 %, deze gegevens zijn op uw verzoek u toegezonden.

Nadat er, zowel in ons dorp als in de media enige reuring ontstond meenden wij opnieuw onze leden en nu persoonlijk te moeten benaderen, wer ferskillende jûnen foar de mienskip op stap. Met een wel zeer duidelijke reactie van 75% tegen en dus voor Ee of eigenlijk zoals het nu bestaande beleid is, tweetalige plaatsnamen.

Politici waarom is deze snelle besluitvorming nodig?
Is dit voorstel zoals het nu voorlicht wel rijp voor deze ingrijpende beslissing?
Komend voorjaar zijn er weer gemeentelijke verkiezingen een betere kans om met een gedragen voorstel te komen om ook dit inzet van deze verkiezingen te maken is er niet.

Wij menen u op deze ongebruikelijke wijze te moeten informeren en maken hierbij gebruik van de heer Lammert Dijkstra, woordvoerder namens Waaxens, Aalsum en Hiaure,om ook namens ons in te spreken, mogelijk weer andere argumenten, maar wel gedragen door onze Iester FRYSKE mienskip , die wel tevreden is over de naam EE.

Met vriendelijk groet,
Bestuur Dorpsbelang Ee

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio