Een vrolijk en onbezorgd dagje uit naar Hellendoorn · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Een vrolijk en onbezorgd dagje uit naar Hellendoorn

donderdag 19 augustus 2021

KOLLUM – Het begon met een klein initiatief, wat spontaan uitgroeide tot een fantastisch dagje uit voor klanten van de voedselbanken van Kollumerland en Achtkarspelen. Afgelopen mei vielen deelnemers van de Postcodeloterij uit onder andere Kollum en Buitenpost in de prijzen; zij wonnen een dagje uit voor 4 personen.

Dit bracht Sandra Bruins, één van de winnaars uit Kollum, op het idee om haar prijs ter beschikking te stellen aan de voedselbank Kollumerland. Zij plaatste een oproep op social media om mensen te vragen hetzelfde te doen. Dit resulteerde in maar liefst 200 kaartjes voor een dagje uit. In samenwerking met Dietha Paauw, Cees Fransooijs (voedselbank Kollumerland) en Jappie Dijkstra (voedselbank Achtkarspelen) heeft ze vervolgens busvervoer geregeld bij Veenstra Reizen uit Buitenpost, die dit tegen kostprijs verzorgd heeft, en zijn er sponsoren gezocht om dit dagje uit financieel mogelijk te maken.

En eind juli was het zo ver; 120 klanten van de voedselbanken Kollumerland en Achtkarspelen, van jong tot oud, gingen een compleet verzorgd dagje op pad naar Avonturenpark Hellendoorn. Alles werd gesponsord, van het busvervoer tot de lunch, versnaperingen, een ijsje en een avondmaaltijd. Zo werd het een écht onbezorgd en vrolijk dagje uit. De dag werd mogelijk gemaakt door Veenstra Reizen uit Buitenpost, Gearwurk Accountants uit Drachten, Foox groothandel uit Franeker, Ondernemersvereniging HIM uit Kollum, Plaatselijk Belang Kollum, @WORK Personeelsdiensten uit Kollum, Binnen Markt Buitenpost, ATB administratie uit Buitenpost en iedereen die spontaan geld en versnaperingen doneerden (en dat waren heel veel mensen). En natuurlijk ál die deelnemers aan de postcodeloterij die hun prijs gedoneerd hebben. Er waren nog zo’n tachtig toegangskaartjes over. Deze zijn aan andere voedselbanken geschonken, zodat zij hiermee ook een dagje uit kunnen organiseren.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?