Eerste ledenvergadering Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos · Foto('s): 

Eerste ledenvergadering Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos

donderdag 18 oktober 2018

De grote zaal in dorpshuis Rehoboth zat zo goed als vol tijdens de eerste algemene ledenvergadering van de Dorpsraad Gerkesklooster-Stroobos. De vergadering verliep rustig, maar de gemoederen raakten toch enigszins verhit toen er over het thema wonen gesproken werd.

In het afgelopen half jaar was het onderwerp wonen duidelijk één van de speerpunten van de Dorpsraad. Sinds het uitkomen van de regionale woningmarktanalyse (ook wel KAW-rapport genoemd)  van de gemeente Achtkarspelen hebben werkgroepleden hard gewerkt om aan te tonen dat de visie van het onderzoeksbureau niet strookt met die van de inwoners van het tweelingdorp. En dat werd tijdens deze bijeenkomst nog eens zeer duidelijk gemaakt. Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen, de dorpsraad en de gemeente Achtkarspelen zullen een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Een ander onderwerp van debat bleek de verkeersveiligheid op de Verlaatsterweg en wegwerkzaamheden. Meerdere bewoners lieten duidelijk dat het wel erg lang duurt voordat de problematiek wordt opgelost en dat communicatie over werkzaamheden soms te wensen over laat.

Voorzitter Christiaan van der Molen gaf aan dat het juist voor dit soort zaken belangrijk is dat de dorpsraad er is. “Zo kunnen we met een eenduidige boodschap met de gemeente om de tafel.” En dat dit al regelmatig het geval is kon Anna Dora Winius, projectcoördinator van de gemeente Achtkarspelen zeker beamen: “Gerkesklooster-Stroobos is een zeer actief dorp, we hebben veel contact, soms wekelijks. Dat is goed, maar voor ons als gemeente soms ook even wennen en zoeken.”

Al met al zijn de inwoners van Gerkesklooster-Stroobos zeer te spreken over de eerste dorpsraad binnen de gemeente Achtkarspelen. “Complimenten! Jullie hebben heel veel werk verzet in de afgelopen maanden!” klonk het aan het einde van de vergadering uit de zaal.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?