Eerste ledenwedstrijd KF De Trije Doarpen · Foto('s): KF De Trije Doarpen
  KF De Trije Doarpen

Eerste ledenwedstrijd KF De Trije Doarpen

maandag 10 juni 2019

Vrijdag 7 juni werd de eerste ledenpartij voor de jeugd van de Trije Doarpen gekaatst. Sponsoren van deze partij waren Multitechservice, garage Postma en Frequent beveiligingen. Ondank de aangekondigde codes i.v.m. het weer, viel het allemaal mee deze avond. Een klein buitje aan het eind van de avond was alles wat we mee kregen van de voorspelde regen gelukkig.

Bij de allerjongsten stonden 4 parturen op de lijst. Voor vele kaatsertjes was dit de aller eerste wedstrijd, de gezichtjes stonden dan ook vol spanning. Er waren 2 parturen die er uit sprongen en na 2 omlopen alles hadden gewonnen. Er volgde dan ook een heuse finale. Bijna alle eersten werden op 6-6 verkaatst. De tweede plaatst werd behaald door Renke Jacob Cuperus en Anne Lynn Keegstra, de kransen gingen naar Jelmer Allema en Rianne Kooistra.

Bij de pupillen stonden 5 parturen op de lijst, vanwege het aangekondigde weer werd besloten om te gaan kaatsen met een winnaars -en verliezersronde. Mendy Cuperus en Sanne Janette Cuperus hadden een staand nummer, maar verloren hun eerste wedstrijd. Daarom mochten zij noch mee in de verliezersronde. Hier waren Sjouke Pieter Pauzenga en Amarins Kloostra oppermachtig en zij wonnen de verliezersronde dan ook. In de winnaarsronde was het een stuk spannender. Laura Allema en Marije Keegstra kaatsten de finale tegen Nynke Keegstra en Michelle Sijtsma. Nynke en Michelle stonden de gehele partij voor, maar de cruciale slag kwam op 4-4 6-6 in het voordeel van Laura en Marije. Het laatste eerst werd ook nog 6-6 maar door een geweldige terugslag in het tussenspel van Marije, gingen de kransen naar Laura Allema en Marije Keegstra. Tweede werden Nynke Keegstra en Michelle Sijtsma.

Bij de schooljeugd waren 6 parturen en werd er volgens het Belgisch lotingssysteem gekaatst. Een mooi systeem omdat niemand stil blijft staan en iedereen 3 omlopen kan kaatsten. Het nadeel is dat de beide parturen met de meeste eersten nog een finale moeten kaatsen en het dus zo maar kan zijn dat een partuur wat 3x heeft gewonnen na de finale alsnog met de tweede prijs naar huis gaat. Er werd besloten dat er alleen een finale gespeeld werd indien er 2 parturen met 3x winst zouden zijn.

Er waren spannende parijen bij en er werd op hoog nivo gekaatst. Aan het einde van de avond had het partuur Pieter Siebe Cuperus en Kirsten Wiersma en het partuur Hester Torensma en Jelmer Castelein beide 3x gewonnen. Helaas was het door het weer om 21.00 uur al zo donker dat het niet mogelijk meer was om nog een finale te spelen. Er werd door het bestuur besloten om niet naar de tegeneersten te gaan kijken maar om beide parturen de eerste prijs te geven en dus een mooi krans om te hangen.

Uislagen:
Welpen
1ste Jelmer Allema en Rianne Kooistra
2de Renke Jacob Cuperus en Anne Lynn Keegstra

Pupillen
1ste Laura Allema en Marije Keegstra
2de Nynke Keegstra en Michelle Sijtsma
1ste verl. Sjouke Pieter Pauzenga en Amarins Kloostra

Schooljeugd
1ste Pieter Siebe Cuperus en Kirsten Wiersma
1ste Hester Torensma en Jelmer Castelein

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?