Eerste officiële Dockumer Granaet rally een feit

Zaterdag 16-06-2018
DOKKUM - De eerste officiële Dockumer Granaet rally is zaterdagmorgen 16 juni 2018 gestart. Zo’n 50 tal auto’s verschenen aan de start op de Grote Breedstraat in Dokkum. De rally is georganiseerd door de Dokkumer Rotary en de Dokkumer Lions clubs. De rally ondersteunt de “Stichting Altijd Doen” te Dokkum. De opbrengst zal worden gebruikt om de jeugd met ouder(s), die vanwege het ontbreken van de financiële middelen niet in staat zijn om op vakantie te gaan, een onbezorgde dag te geven.

Vooraf werd een ieder welkom geheten en kreeg nog wat mededelingen mee. Met tussenpozen van een paar minuten vertrok er steeds een auto. Aangemoedigd door vele belangstellenden gingen zij op pad. Er werd voornamelijk via toeristische secundaire wegen gereden door het Friese landschap volgens het bol-pijl systeem en een kaartlees-traject. Hierover kreeg men voor de start een briefing en een route kaart mee. Het wedstrijd element wordt bepaald door klassementsproeven, regelmatigheidstrajecten en stempelposten met en zonder verrassingen.

Onder de deelnemende auto’s was ook een elektrische wagen. VW garage Bourguignon Dokkum reed zelf mee met diverse wagens en had een bezemwagen stand-by. Onderweg wachtte er een lunch en een barbecue met twee consumpties aan het einde van de dag. Voor iedere auto lag er een rallyschildje klaar en voor de winnaar een wisselprijs.

terug naar overzicht
Zij doen het hiervoor.Grote Breedstraat in Dokkum overvol met deelnemers.Klaar voor de start.....af! (Voor meer foto's, zie www.rtvnof.nl)
© Foto's: Peters Foto Nieuws l Beelderiseren.nl

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie