Eerste Oldtimerdag in De Westereen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Eerste Oldtimerdag in De Westereen

maandag 03 april 2023

DE WESTEREEN – Het terrein is er klaar voor. Nog een paar weken en dan is het zover: voor de eerste keer Oldtimerdag De Westereen op IJsbaan de Wieken in De Westereen. De organisatie heeft er veel zin in: ‘Dit wurdt in prachtdei’.

De ijs- of skeelerbaan, waarop tot voor kort nog een laag water lag, wordt op zaterdag 29 april omgetoverd tot een festivalterrein. De eerste 160 aanmeldingen voor deelname zijn al binnen bij de organisatie. Dit zijn de liefhebbers van oldtimerbrommers, -auto’s, -motoren en -trekkers die met hun voertuig op het terrein zullen staan. Tijdens een ‘Show & Shine’ kunnen zij een prijs winnen voor bijvoorbeeld de meest originele oldtimer of ‘The best of show’.

De oldtimerbrommers hoeven niet de hele dag stil te staan; in de middag start vanaf het terrein een ‘gehaktbalrit’: een toertocht door de Fryske Wâlden. Nu al zo’n honderd oude brommers als Kreidlers, Zündapps, Puchs en Batavussen staan op de deelnamelijst. Wanneer de rijders terugkomen, wacht hen een warme gehaktbal op het feestterrein. Bijzonder op de dag is de waterrem voor trekkers. Hiermee kunnen de trekker bezitters laten meten wat het vermogen is van hun trotse bezit. De trekker met het meeste vermogen wordt beloond met een prijs.

Op de dag is de brandweer van De Westereen aanwezig met een brandweerauto. Voor kinderen is er op de Oldtimerdag De Westereen van alles te doen. Zo staat er een ‘kliederauto’ waarop getekend mag worden, zijn er springkussens en nog veel meer activiteiten. Livemuziek is er gedurende de dag van onder andere gangmaker Daniël Metz. Op het terrein is eten en drinken verkrijgbaar. Dit maakt het een uitje voor de hele dag.

De organisatie van Oldtimerdag De Westereen verheugt zich op de dag. Het team is familie en vrienden van elkaar (niemand van hen is overigens in de oldtimerleeftijd), heeft de roots in De Westereen en wil naast het organiseren van een festival voor mede oldtimerliefhebbers, een evenement realiseren voor het eigen dorp en omstreken.

Aanmelden voor Oldtimerdag De Westereen met een eigen oldtimer kan nog tot en met zaterdag 22 april, entree voor de dag is dan gratis. Voor andere bezoekers geldt een entreeprijs van €5,00. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt gratis toegang.

Meer informatie op www.oldtimerdagdewestereen.nl

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Eerste Oldtimerdag in De Westereen · Foto('s): Eigen foto's
Eerste Oldtimerdag in De Westereen · Foto('s): Eigen foto's
Eerste Oldtimerdag in De Westereen · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?