Eerste seizoenszege voor ASC · Foto('s):

Eerste seizoenszege voor ASC

zondag 30 november 2014

Zaterdag 29 november stond voor ASC de thuiswedstrijd tegen Anjum op het programma. De mannen uit Augustinusga en Surhuizum hadden  voor aanvang de slechtste papieren gezien de laatste plaats op de ranglijst en de vierde plaats van Anjum. ASC had tot nu toe slechts drie punten vergaard uit drie gelijke spelen, en snakt naar een overwinning. Om 14:00 uur werd er afgetrapt en begon ASC voortvarend aan dit duel.

ASC had een duidelijk overwicht en al na zeven minuten werd dit beloond met de 1-0 toen Hilbrand Benedictus een vrije trap snel nam op Jogchum Otten die beheerst binnenschoot. Anjum was na deze achterstand ook niet bij machte het ASC moeilijk te maken en was het eigenlijk wachten op de 2-0. Het duurde tot de zesendertigste minuut voordat ASC zichzelf beloonde met de 2-0, deze viel na een  goede interceptie van Rob Westra die hierna Hilbrand Benedictus vond en die op zijn beurt Jogchum Otten bediende die eenvoudig de 2-0 binnen tikte. Met nog een minuut of zeven te gaan in het eerste bedrijf kwam de wedstrijd in iets rustiger vaarwater en bleef het 2-0.

Na de onderbreking was de wedstrijd wat meer in evenwicht, Anjum kreeg wat meer grip op het spel van ASC, mede doordat ASC niet zo nodig meer het spel hoefde te maken. Kansen waren er in de 2e helft niet veel, maar de besten voor ASC en Anjum mocht zich gelukkig prijzen dat het nog steeds 2-0 bleef. Met nog een klein kwartier op de klok kreeg ASC nogmaals een grote kans op de 3-0 maar de voorzet van Han Zwart op Jogchum Otten was net te scherp. ASC speelde hierna de wedstrijd kalm uit, en boekte de eerste zege van dit seizoen tegen een zo goed als kansloos Anjum. Dit biedt een goed perspectief voor komende zaterdag 6 december als ASC het opneemt in en tegen Twijzel om 14:30 uur.

© Verslag : Gerrit van Dijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00