Eerste training van jeugdwaterpoloteam PWC Buitenpost

Woensdag 10-01-2018
BUITENPOST - Woensdag 10 januari waren we getuige van een historische gebeurtenis bij Zwem- en waterpoloclub PWC in Zwembad De Kûpe te Buitenpost. Om 17.45 uur begon de allereerste training van het  jeugdwaterpolo team en deze werd vereerd met een bezoek van de wethouder, de heer Jouke Spoelstra. Na een te lange tijd van afwezigheid werd er weer een jeugdteam actief bij de zwem- en waterpolovereniging.

De trainingen worden in de Kûpe gehouden. Dit is een verouderd, klein zwembad. Hierdoor is de beschikbare zwemruimte beperkt. Als het nieuwe zwembad in 2019 gebouwd wordt, zal er meer ruimte zijn om badwater te kunnen huren en kan het zwemmen en waterpoloën uitgebreid worden qua trainingen. Thuiswedstrijden hoeven dan niet meer, zoals nu, in Dokkum worden gehouden.

Met het nieuwe zwembad in het vooruitzicht, durft PWC de stap te zetten om jeugdwaterpolo weer op de kaart te zetten. Vooralsnog is de doelstelling om de mooie sport waterpolo te promoten en de waterpolo sport in het Noorden een boost te geven. PWC is een vereniging van rond de 140 leden, zwemmend en waterpoloënd in alle leeftijden. Zie voor meer info en trainingstijden hun website en Facebook.

terug naar overzicht
Eerste training van jeugdwaterpoloteam PWC BuitenpostEerste training van jeugdwaterpoloteam PWC BuitenpostMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Tim Groeneveld


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie