Eerste winst voor VV Dokkum · Foto('s): Gijsbert Zijlstra
  Gijsbert Zijlstra

Eerste winst voor VV Dokkum

maandag 08 oktober 2018

Na een puntendeling in de eerste wedstrijd en een thuis nederlaag vorige week is het voor Dokkum zaak om in deze thuiswedstrijd punten te pakken, wil men niet al direct naar onderen kijken. Tegenstander was de VV Veenhuizen, in het 92 jarig bestaan van de VV Dokkum de eerste keer dat deze verenigingen in competitieverband tegen elkaar uitkomen.

Dokkum startte furieus, in de 2e minuut werd Ynte van Hyum op de rand van de 16 meter gestopt middels een overtreding. Het was Sybren Oegema die de toegekende vrije trap opeiste, hij had echter pech dat zijn prima genomen bal op de lat belande. Niet gehinderd door deze tegenslag bleef Dokkum gaan, in de derde minuut een prima actie van Leroy Gallas, die na een rush over rechts op de achterlijn twee tegenstanders uitspeelde en een voorzet op maat afleverde die door Jordi Minnema werd binnen gekopt. 1-0. Dokkum bleef de betere ploeg en hield de druk op Veenhuizen, dat er in deze fase niet aan te pas kwam.

In de 11e minuut leek Dokkum op 2-0 te komen maar het schot van Jordi Minnema ketste via de onderkant lat terug in het veld. Na dit overrompelde begin van Dokkum liet ook Veenhuizen zien dat ze wel degelijk konden voetballen en namen het initiatief over. In  de 20e minuut een gevaarlijke uitval en een goed schot van de gasten de bal gaat echter rakelings voorlangs. Veenhuizen bleef komen en in de 25e minuut kom de Veenhuizen spits oog in oog met keeper Timo de Vries, die de 1-1 voorkomt door het schot van de spits met een katachtige reflex uit de kruising te ranselen. Veenhuizen bleef de betere ploeg maar wist geen grote kansen te creëren zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen Nick de Bruin en Nanne Russchen in het veld voor Erik van Buiten en Faees Scheikchote. Na rust het zelfde scenario als in de eerste helft, weer een vrije trap na 2 minuten op de rand van de 16″. Het is Martijn Jongeling die zicht er mee belast, en via de rug van een tegenstander de bal over de keeper in het doel ziet belanden 2-0.

Ook na de 2-0 bleef Dokkum slordig spelen. Veenhuizen bleek voetballend beter dan Dokkum. Ook kwam men aan kansen toe echter een echte spits ontbrak, waar door ook Veenhuizen niet wist te scoren. Het was zelfs Dokkum dat nog de beste kans kreeg na een combinatie tussen Jordi Minnema en Nick de Bruin, was het laatst genoemde die de bal op de paal schoot, de derde keer het houtwerk deze middag. In de 92e minuut liep Dokkum zelfs uit naar een geflatteerde 3-0 zege, toen Martijn Jongeling de Veenhuizen verdediging zo dolde, dat een Veenhuizen speler in eigen doel schoot, direct hierna floot de scheidrechter voor het eindsignaal.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00